فرنگیس بایقره
تجمع معلمان حق التدریسی زرین شهر و شادگان معلمان حق التدریسی زرین شهر در روز سه شنبه اول مرداد مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان تجمع کردند. به گفته معترضان، باگذشت یک سال از تصویب استخدام این معلمان و نیاز شدید منطقه لنجان به معلم، هنوز خبری از تعیین تکلیف آنها توسط مسئولان نیست. آنها می گویند این چندمین بار است که با برپایی تجمع مقابل نهادهای مختلف رژیم خواستار تبدیل وضعیت خود می شودند، ولی تاکنون هیچ مقامی پاسخگوی آنها نبوده است. معترضان می گویند به دلیل بی توجهی مقامات به خواسته هایشان تا دریافت جواب روشنی به خواسته هایشان، دست از تجمع برنخواهند داشت همزمان معلمان حقالتدریس شادگان برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت برای باری دیگر دست به تجمع مقابل اداره کل آموزش و پرورش خوزستان زدند. تجمع کنندگان خواستار استخدام رسمی در آموزش و پرورش هستند و میگویند ظرفیتهای جدید جذب، بایستی به ما که سالها سابقه تدریس داریم، اختصاص یابد.
معلمان بازنشسته برای دومین روز پیاپی تجمع کردند جمعی از معلمان بازنشسته روز یکشنبه ۶ مرداد برای دومین روز پیاپی در برابر ساختمان سازمان برنامه و بودجه تجمع کردند. آنها خواستار پرداخت به موقع پاداش پایان خدمت خود هستند. معترضان که شنبه پنجم مرداد نیز در اعتراض به تاخیر در پرداخت پاداش پایان خدمت در همین مکان تجمع کرده بودند، گفتند، تاخیر در پرداخت مطالبات بازنشستگان، زندگی آنها را با دشواری مواجه می سازد. بر یکی از پارچه نوشته هایی که آنها به همراه داشتند، نوشته شده بود: "پاداش پایان خدمت بازنشستگی حق مسلم است". به گزارش کانال تلگرامی شورای بازنشستگان، ماموران پلیس با خشونت به معترضان حمله کردند. در یک ویدیو که در شبکه های اجتماعی منتشر شده، پلیس با حضور در جمع معترضان آنان را پراکنده می کند. یک روز قبل معاون رییس سازمان برنامه و بودجه در جمع معترضان حاضر شده بود، معلمان بازنشسته اما سخنان او را "وعده های تکراری" دانستند. آنها گفتند: "تاخیر در پرداخت پاداش پایان خدمت که تنها امید ما برای سالهای بازنشستگی و پیری است، ارزش آن را به شدت کاهش می دهد. با توجه به نرخ تورم از ارزش واقعی پاداش هر ماه که می گذرد، کاسته می شود و این به ضرر ما بازنشستگان است." در جریان تجمع روز گذشته فرهنگیان بازنشسته، یکی از معترضان بر اثر فشارهای روحی و روانی از حال رفت و به بیمارستان منتقل شد.
تجمع معلمان خوزستان مقابل آموزش و پرورش اهواز روز سه شنبه ۹ مرداد گروهی از معلمان استان خوزستان در اعتراض به کاهش ضریبهای سختی و فوق العاده کار معلمان مقابل ساختمان آموزش و پرورش در اهواز تجمع کردند. اعتراض معلمان به کاهش مزایا و اعمال نشدن افزایش دستمزد کارکنان دولت برای معلمان، از یک ماه قبل با دعوت به آتش زدن فیشهای حقوقی در شهرهای مختلف آغاز شد. معلمان خوزستان نیز صبح امروز همزمان با تجمع مقابل آموزش و پرورش به صورت نمادین فیشهای حقوقی خود را آتش زدند. به گفته معلمان، وزارت آموزش و پرورش افزایش ۲۰درصدی دستمزد مصوب قانون بودجه امسال را برای معلمان اعمال نکرده است. پیش از این نیز معلمان در چند شهر با تجمع مقابل آموزش و پرورش خواستار رفع تبعیض و افزایش دستمزدها بر اساس مصوبه مجلس شده بودند.
هفتاد درصد اسامی و نقشهای کتب درسی "مردانه" است به گفته سرپرست وزارت آموزش و پرورش، ۷۰درصد کتابهای درسی از لحاظ تصاویر، اسامی، نقشهای کلیدی، ابزاری، پدید آورندگان و سایر مولفه ها مردانه است. این در حالی است که به گفته او: "نیمی از دانش آموزان کشور را دختران و بیش از ۵۰درصد معلمان و نیروهای شاغل در وزارت آموزش و پرورش را بانوان تشکیل می دهند." وی گفت: "در پژوهشی که حدود ده سال پیش با رویکرد بررسی کلیشه های جنسیتی در کتابهای درسی تمام مقاطع تحصیلی انجام دادم، به این نتیجه رسیدم که ۷۰درصد کتابهای درسی به لحاظ تصاویر، اسامی، پدید آورندگان، نقشهای کلیدی، ابزاری و بسیاری از موارد دیگر مردانه است."
ناجی سواری، معلم اهوازی دست به اعتصاب غذا زد ناجی سواری، معلم اهوازی، که بیش از ۹۰ روز گذشته را در بازداشت به سر برده، از هفت روز پیش دست به اعتصاب غذا زده است. اعتصاب غذای آقای سواری در اعتراض به بدرفتاریها و فشارهایی که در دوران بازجویی به ویژه در هفته های گذشته جهت اخذ اعترافات اجباری متحمل شده، صورت گرفته است. به گفته یک منبع نزدیک به خانواده آقای سواری، در آخرین مراجعه و پیگیری خانواده وی در دادسرای انقلاب اهواز پیرامون علت ادامه بازداشت یا انتقال ندادن وی به زندان اهواز، بازپرس پرونده به آنها گفته که وی "تاکنون حاضر به همکاری نشده" و به همین دلیل کماکان در یکی از سلولهای انفرادی اداره اطلاعات به سر می برد. لازم به یادآوری است روز دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸، ناجی سواری، ۳۸ ساله، متاهل و دارای ۳ فرزند و معلم مدرسه طالقانی فرهنگ شهر و از اهالی شهرک برق اهواز، ماهر دسومی، ۳۰ ساله، متاهل و دارای ۱ فرزند، معلم در مدرسه غیرانتفاعی منطقه شیبان و از اهالی کوی پاستوریزه اهواز، علی عبیداوی، ۳۶ ساله، متاهل و دارای ۳ فرزند، معلم مدرسه قدس حمیدیه و از اهالی کوی علوی اهواز، به همراه یک شهروند دیگر به نام عبدالله فریسات، ۲۷ ساله و از اهالی کوی بهارستان اهواز، توسط مامورین اداره اطلاعات بازداشت شده بودند. این شهروندان از اعضای امدادگران مردمی مناطق سیل زده نیز بودند. بازداشت معلمین در مدارس محل تدریس خود و بدون ارایه حکم قضایی صورت گرفته است.
کمبود ۱۰ هزار معلم در تهران به دلیل نپرداختن حقوق معلمان پیمانی عبدالرضا فولادوند، مدیرکل آموزش و پرورش تهران، اعتراف کرد به سبب پرداخت نشدن مطالبات معلمان حق التدریسی، این گروه از معلمان علاقه ای به ادامه همکاری با آموزش و پرورش ندارد و به همین سبب در آستانه سال تحصیلی تنها در تهران، آموزش و پرورش با کمبود ۱۰ هزار معلم جدید روبرو شده است. فولادوند گفت: "اگر بتوانیم پرداختها را سریع تر انجام دهیم، شاید مشکلات کم شود." وی با این حال مطرح کرد که ممکن است بتوان از استانهای دیگر معلمان حق تدریسی را در مدارس تهران به کار گمارد. معلمان پیمانی در سراسر کشور حقوق سه ماه پایانی سال ۹۷ و حقوق دو ماه از سال ۹۸ را از آموزش و پرورش طلب دارند. در مجموع وزارت آموزش و پرورش ۹۳۴ میلیارد تومان به این دسته از معلمان بدهکار است.
تجمع معلمان در چند شهر ایران صدها معلم بازنشسته، شاغل و حق التدریسی روزهای یکشنبه و دوشنبه ۱۳ و ۱۴ مرداد در اعتراض به مسایل صنفی، استخدامی و معیشتی در چندین شهر ایران تجمعهایی را برگزار کردند. در تهران، گروهی از معلمان حق التدریسی که از سراسر ایران به تهران آمدهبودند، دوشنبه و برای دومین روز پیاپی در برابر ساختمان مرکزی وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند. این معلمان خواهان روشن شدن وضعیت استخدامی خود بودند و پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آنها نوشته شده بود: "معلم حق التدریس، استخدام» و "بودجه تعیین شده، کجا هزینه می شه؟". در شهرهای اهواز، کرمانشاه و اصفهان نیز معلمان شاغل و بازنشسته تجمعهایی برگزار کردند. درخواست این معلمان بیشتر مسایل صنفی و معیشتی و نیز آزادی معلمان زندانی بود. در کرمانشاه معلمان شعار می دادند: "اینهمه بی عدالتی - هرگز ندیده ملتی»، "دادگاه، تهدید - دیگر اثر ندارد". در اهواز نیز شرکت کنندگان در تجمع پلاکاردهایی در حمایت از معلمان زندانی در دست داشتند.
یک سوم مدارس استان کردستان مخروبه اند مدیر کل آموزش و پرورش استان کردستان اعلام کرد که یک سوم مدارس استان از استانداردهای لازم برخوردار نیستند. به گفته رشید قربانی، در استان کردستان دستکم ۳۰۰ مدرسه خطرناک وجود دارد. برای جبران این تعداد مدرسه غیر قابل استفاده، آموزش و پرورش کردستان در نظر دارد از تعدادی از مساجد به عنوان مدرسه استفاده کند، صد مدرسه نیز دو شیفت شده اند و احداث ۱۰۰ مدرسه نیز در دستور کار قرار گرفته است.
تجمع جمعی از مربیان نهضت سوادآموزی و مهدهای کودک در مقابل مجلس گروهی از مربیان نهضت سوادآموزی در اعتراض به وضعیت استخدامی و بلاتکلیفی خود در مقابل مجلس تجمع کردند. عده ای از مربیان پیش دبستانی هم به همین دلیل در مقابل مجلس جمع شدند. تجمع کنندگان نهضت سوادآموزی از استانهای تهران، مازندران، آذربایجان غربی و لرستان به تهران و مقابل مجلس آمده بودند. آنها گفتند این چندمین بار است که برای پیگیری وضع استخدام خود به مجلس مراجعه می کنند. گزارش شده است که حدود ۵۰۰ نفر از مربیان نهضت سوادآموزی در سراسر کشور در مورد وضعیت استخدامی شان با مشکل مواجه شده اند و حدود ۵۰ نفر از آنها در این تجمع شرکت داشته اند. این مربیها از سال ۹۱ و بعد از آن به عنوان آموزش دهنده در سازمان نهضت سوادآموزی مشغول به کار شده اند، اما از آن زمان تاکنون با وجود وعده هایی که در مورد استخدام به آنها داده شده، همچنان بلاتکلیف هستند.
تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی جمعی از مربیان پیش دبستانی، روز یکشنبه ۱۷ مرداد برای اعتراض به شرایط استخدامی شان در مقابل مجلس تجمع شدند. آنها خواستار بررسی خارج از نوبت اصلاحیه تبصره ۱۰ ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدام معلمان حق التدریس هستند. این تبصره در مجلس اعلام وصول شده است. این اولین اعتراض و تجمع مربیان مهدهای کودک در مورد شرایط استخدام خود نیست و آنها در ماه ها و سالهای گذشته، چندین بار در مقابل مجلس تجمع اعتراضی برگزار کرده اند، اما تا به حال به خواسته های صنفی آنان پاسخی داده نشده است.
تجمع سرباز معلمان در تهران روز شنبه ۲۶ مرداد جمعی از سرباز معلمان استان کهگیلویه و بویراحمد در اعتراض به صدور بخشنامه استخدام سرباز معلمان بین سالهای ۱۳۷۹ تا ۱۳۹۱ در برابر مجلس شورای اسلامی در تهران تجمع کردند. آنها می گویند چرا باید سرباز معلمان قبل از ۹۱ استخدام شوند، اما ما بلاتکلیف باشیم؟ این افراد در نامه ای به نمایندگان مجلس، اعتراض و خواسته های خود را مطرح کردند: "چه دلیلی برای عدم بکارگیری سرباز معلمانی که بعد از سال ۹۱ در آموزش و پرورش خدمت کرده اند، وجود دارد؟ نمایندگان محترم! سربازانی که در طول دو سال در دورترین و محروم ترین مناطق کشور با کمترین حقوق و مزایا خدمت کرده اند و کسب تجربه لازم داشته اند، با دیگر سربازان چه تفاوتی داشته اند؟" آنها پرسیده اند: "سوال ما این است که چرا این قشر از جوانان سرباز معلم که سالها پس از اتمام خدمت سربازی همچنان با بیکاری دست و پنجه نرم می کنند را نادیده گرفته اید؟"
تحصیل ۲۳۰ دانش آموز در مدرسهای تاریخی که ایمن نیست مدرسه مهر نرسی آباد در دل شهر یزد و در محله قدیمی نرسی آباد واقع شده است. این مدرسه "بنای تاریخی" محسوب می شود و به گفته مدیر مدرسه، حتی از امکانات یک "مدرسه عادی دولتی" هم برخوردار نیست. به گفته محمد رضاپور، برخی کلاسها حتی سیستم گرمایشی و سرمایشی نیز ندارند. در برخی کلاسها نیز کولرهایی در داخل کلاس نصب شده که از ایمنی مناسب برخوردار نیست. رضاپور همچنین وضعیت دیوارهای مدرسه را خطرناک توصیف کرده و گفته هر لحظه احتمال ریزش آنها وجود دارد. علاوه بر اینها، مدیر مدرسه از وضعیت سیم کشی این مدرسه ابراز نگرانی کرده و گفته است برای حفظ امنیت دانش آموزان باید کلیدها و پریزها نیز عوض شوند تا بتوان مدرسه را برای آغاز سال تحصیلی جدید آماده کرد.
فعال صنفی معلمان به حبس و شلاق محکوم شد محمد تقی فلاحی، دبیرکل کانون صنفی معلمان تهران، به ۸ ماه حبس تعزیری و ۱۰ ضربه شلاق محکوم شد. گفتنی است اجرای این حکم به مدت سه سال تعلیق شده است. آقای فلاحی ۱۲ اردیبهشت ماه امسال همزمان با روز معلم و در جریان تجمع اعتراضی فرهنگیان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. لازم به یادآوری است در ساعات اولیه صبح روز پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه، همزمان با روز معلم، تجمع اعتراضی معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته در ادارات آموزش و پرورش در شهرهای مختلف کشور شکل گرفت. این تجمعات در برخی موارد با بازداشت تعدادی از شرکت کنندگان و فعالان صنفی از جمله محمد تقی فلاحی و رسول بداقی همراه بود.
بیانیه جمعی از معلمان ایران در اعتراض به بازداشت چهار فرهنگی جمعی از معلمان آزادیخواه و عدالت طلب با انتشار بیانیه ای بازداشتهای افسارگسیخته را محکوم کردند و خواستار پایان دادن به سرکوب فعالان صنفی شدند. در این بیانیه گفته شده : "طی روزهای گذشته شاهد دور جدیدی از سرکوب فرهنگیان بخاطر فعالیت مدنی بودیم. نزدیک به یک ماه از بازداشت غیرقانونی همکارمان، هوشنگ کوشکی، در معمولان لرستان می گذرد و حالا آموزش و پرورش به قطع حقوق این معلم زندانی اقدام نموده است." معلمان ادامه داده اند: "در اقدامی دیگر روز یکشنبه بیستم مرداد ماه هاشم خواستار، معلم و فعال صنفی برجسته، به همراه تعدادی از فعالان مدنی بخاطر شرکت در یک تجمع مسالمت آمیز دستگیر شدند. هاشم خواستار در دو دهه گذشته بارها بخاطر فعالیت صنفی بازداشت و زندانی شده است، اما به مطالبه گری ادامه داده. او به راستی وجدان آگاه و بیدار جامعه فرهنگیان در دو دهه گذشته است. علاوه بر وی، جواد لعل محمدی و محمد حسین سپهری از دیگر فرهنگیان بازداشتی در تجمع مشهد هستند." معلمان آزادیخواه و عدالت طلب بازداشت و حبس همکاران خود را محکوم کرده و تاکید کرده اند: "ما خواهان آزادی بدون قید و شرط تمام معلمان، زنان، کارگران، دانشجویان و فعالان سیاسی و مدنی از زندان هستیم که در یک روند ناعادلانه محاکمه و زندانی شده اند."
بازداشت شدگان هفته معلم؛ دادگاه تجدید نظر محکومیتها را تعلیق کرد دادگاه تجدید نظر استان تهران، احکام حبس و شلاق شش تن از بازداشت شدگان هفته معلم را به مدت دو سال تعلیق کرد. این شهروندان که پیشتر در اردیبهشت ماه سال گذشته در جریان تجمع معلمان مقابل سازمان برنامه و بودجه در تهران بازداشت شده بودند، در شهریور ماه سال گذشته هر کدام به ۹ ماه حبس و پرداخت ۵۰۰ هزار ریال جریمه نقدی بدل از ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بودند. دادگاه رسیدگی به اتهامات شش تن از دستگیر شدگان مرکب از عالیه اقدام دوست، عضو اتحادیه بازنشستگان، رسول بداقی، بازرس سابق کانون صنفی معلمان تهران، اسماعیل گرامی، جواد ذوالنوری، حسین غلامی و رحمن عابد در تاریخ ۱۴ شهریور ماه سال گذشته در شعبه ۱۰۶۰ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی کارکنان دولت کارکنان دولت تشکیل شد. بر اساس حکم صادره مورخ ۲۴ شهریور ماه، هر یک از این فعالان به تحمل ۹ ماه حبس تعزیری و پرداخت ۵۰۰ هزار ریال جریمه نقدی بدل از ۷۴ ضربه شلاق محکوم شدند. محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان، دیگر متهم این پرونده بود که در مردادماه سال گذشته توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی احمدزاده به ۱۰ سال و شش ماه حبس و همچنین ۷۴ ضربه شلاق و ۲ سال ممنوعیت از فعالیت در احزاب، گروه ها و دسته های سیاسی و اجتماعی و ممنوعیت خروج از کشور به عنوان مجازات تکمیلی محکوم شد. این حکم در نهایت در دی ماه سال ۹۷ در دادگاه تجدیدنظر عینا تایید شد. با توجه به ادغام احکام، ۷ سال و نیم از حبس وی قابلیت اجرایی دارد. (منابع: هرانا، رادیو زمانه، ایلنا، مهر، حقوق معلم و کارگر، ایسنا) منبع: نبرد خلق شماره ۴۱۵، آدینه اول شهریور ۱۳۹۸ - ۲۳ اوت ۲۰۱۹
|