زنان در مسیر رهایی (اسفند ۱۴۰۰)

اسد طاهری

 

زنان پیشاهنگان راه آزادی

روز جهانی زن، هشت مارس در بسیاری از کشورهای جهان جشن گرفته می شود. این روزی است که همه زنان جهان بدون توجه به گرایشات محتلف فکری، نژادی، عقیدتی و.... به یادآوری موفقیتها و دست آوردهای شان می پردازند.

بیش از یک قرن است که مردم جهان ۸ مارس را به عنوان روز زن تعیین کرده اند. در هشتم مارس ۱۸۵۷ زنان کارگر کارگاههای پارچه بافی و لباس دوزی در نیویورک دست به تظاهرات برای بهبود کار شدند و این تظاهرات با حمله پلیس و سرکوب زنان برهم خورد.

سال ۱۹۰۷ در دوره ای که مبارزات زنان برای حقوق سیاسی و اجتماعی اوج گرفته بود به مناسبت پنجاهمبن سالگرد تظاهرات نیویورک در هشت مارس، زنان دست به تظاهرات زدند.

در فوریه ۱۹۰۸ در شهر نیویورک زمانی که هزاران زن که در کارخانجات نساجی لباس کار می کردند درخواست بهبودی در محیط کارشان شدند و در اعتراض دست به راهپیمایی زدند. خواسته آنان ۱۰ساعت کار در روز بود که این تظاهرات با سرکوب پلیس نیویورک روبرو شد.

یک سال بعد حزب سوسیالیست آمریکا اعلام موجودیت می کند، و کمیته زنان حزب کمپین حق رای زنان در انتخابات اقدام می کنند و هم زمان کارگران ریسنده با در خواست ممنوع کردن کار برای کودکان و کسب حق رای دست به تظاهرات زدند. همین رخدادها باعٍث شد که سال بعد ۱۹۰۹ برای اولین بار به عنوان روز جهانی زن به تثبیت برسد.

ایده تبدیل شدن این روز به یک حنبش بین المللی توسط کلارا زتکین این زن مبارز و سوسیالیست آلمانی بود. سال ۱۹۱۰ کنگره سوسیالیستها در دانمارک برگزار شد و کلارا این روز را (۸ مارس) روز مبارزه زنان پیشنهاد داد

در سال بعد یک میلیون زن در سراسر جهان راهپیمایی کردند.  همچنین مصادف با سالگرد کمون پاریس بود، جایی که یک دولت رادیکال سوسیالیست تآسیس شد که یک سال در پاریس حکومت کرد. زنان در کمون پاریس در سال ۱۸۸۱ و نه تنها رهبر اصلی آن، لوِییز میشل، که یک قهرمان ملی در فرانسه شد، نقس اساسی داشتند. 

در ایران «جمعیت پیک سعادت نسوان» بود که حدود سال ۱۳۰۰ برای نخستین بار ۸ مارس را به عنوان روز جهانی زن به رسمیت شناخت و مراسمی را در رشت برگزار کرد. بنابراین سابقه بزرگداشت این روز برای آمریکا و اروپا ۱۶۵ سال و برای ایرانیان۱۰۰  سال است. فاصله ۶۵ ساله ایران با اولین ظهور جمعی مبارزات زنان تنها یک تفاوت کمّی نیست. کیفیت مبارزات و اعتراضات نیز متفاوت بوده است. 

در ایران داستان برابری جنسیتی هنوز راه دور و درازی تا تحقق، حتی به اندازه معدل جهانی کنونی دارد. در کشوری که حتی قوانین درباره زنان تبعیض‌آمیز است، نیمی از جمعیت کشور نمی ‌توانند، رهبر و رییس‌جمهور شود و حتی بدون اجازه ولی خود سفر کنند، درخواست طلاق بدهند یا حتی در شغل مورد علاقه خود مشغول به کار باشند و حتی نوع پوشش خود را انتخاب کنند.

در حالی که  بعضی از کشورها موفق شده اند برای برابری جنسیتی در محیط خود گامهای مثبتی بردارند، در کشورهایی مثل جمهوری اسلامی، حقوق زنان هر روز رویکرد سلطه گرانه این نظام بیش از پیش پایمال می شود.

از نظر نظام ولایت فقیه، زنان نه تنها حقوق برابر با مردان ندارند، بلکه به آنان به دید دستگاه تولید مثل نگاه میکنند.

 

گرامیداشت روز جهانی زن در بوکان، رشت و سقز

روز دوشنبه ۱۶ اسفند (۷ مارس) مراسم باشکوهی با حضور زنان آزادیخواه در بوکان برگزار و روز جهانی زن گرامی داشته شد.

حاضران در این مراسم با تجمع در یکی از محلات شهر بوکان و آراستن فضای مراسم به پلاکاردهایی با مضامین "گرامی ‌باد ۸ مارس روز جهانی زن"، "نه به خشونت علیه زنان"، "آزادی جامعه در گرو آزادی زن است"، "زنده باد سوسیالیسم" و "نه به جنگ" ضمن تأکید بر مطالبات برحق زنان روز جهانی زن را گرامی داشتند.

در شهر سقز نیز طی مراسم باشکوهی روز  ۸ مارس، روز جهانی زن برگزار شد. این مراسم با حضور جمع کثیری از زنان و مردان آزادیخواه برگزار شد. ابتدای این مراسم یکی از حضار تاریخچه‌ ۸ مارس را قرائت کرد و سپس چند نفر دیگر از حاضران در رابطه با مشکلات زنان در جامعه و حقوق و دستاوردهای مبارزاتی زنان سخنرانیهایی ارائه کردند.

این مراسم با پخش شیرینی و گرامیداشت یاد و خاطره‌ شهدای زن راه آزادی و برابری و همچنین خواندن قطعنامه‌ ۱۵ ماده‌ای به پایان رسید.

در شهر رشت در میدان شهرداری این شهر مراسم روز زن برگزار گردید شد. حاضران در این مراسم با روشن کردن شمع و گذاشتن عکسهای مونا حیدری و رومینا اشرفی دو تن از قربانیان زن ‌کشی در ایران  و همچنین نوشته‌ هایی در اعتراض به قوانین زن ‌ستیز و حامی قاتلان زن این روز را گرامی داشتند.

 

حمله نیروهای امنیتی به مراسم بزرگداشت ٨ مارس در تهران

 

روز سەشنبە ٨ مارس گروهی از فعالان حقوق زنان برای اعتراض علیه زن‌کشی و قوانین تبعیض ‌آمیز علیه زنان در پارک دانشجو رو به ‌روی تئاتر شهر تهران تجمع کردند. نیروهای امنیتی به این تجمع حمله کردند و امیر عباس آزرم ‌وند، روزنامه‌ نگار اقتصادی و فعال کارگری را بازداشت نموده و شرکت‌ کنندگان در این مراسم را متفرق کردند.

برگزار کنندگان با گذاشتن شمع و گل در کنار عکس قربانیان قتلهای ناموسی در ایران یاد آنان را گرامی داشته و همچنین با گذاشتن چندین روسری به عنوان نماد سرکوب و تبعیض و حجاب ‌اجباری اعتراض خود را نشان دادند.

 

گزارش سالانه عفو بین‌الملل پیرامون وضعیت حقوق زنان

عفو بین‌الملل در گزارش سالانه خود به مناسبت ٨ مارس در بررسی وضعیت حقوق زنان در جهان اعلام کرد؛ رعایت حقوق زنان و برابری جنسیت در یک سال گذشته رو به زوال گذاشته است و این روند باید قاطعانه معکوس شود.

عفو بین‌الملل تأکید کرد حفاظت و ارتقای حقوق زنان و حمایت از زنان مدافع حقوق بشر، ازجمله برای روند بهبودی زنان از آسیبهای همه ‌گیری کووید ١٩، بسیار مهم است و دولتها باید قطعنامه ‌‌ای برای معکوس کردن بازگشت رو به‌ عقب در زمینه حقوق زنان و حمایت از حقوق بشری زنان اقدام کرده و تصمیماتی که وضعیت زنان را بدتر کرده است، باید لغو شود.

عفو بین‌الملل هشدار داده که حملات فاجعه ‌بار به حقوق بشر و برابری جنسیتی در طول سال گذشته، حمایت از زنان و دختران را در سرتاسر جهان کاهش و تهدید علیه آنها را افزایش داده است.

اگنس کالامار، دبیرکل عفو بین‌الملل در سخنرانی روز دوشنبه ٧ مارس در این زمینه گفت: آنچه در سال ٢٠٢١ و ماههای اولیه ٢٠٢٢ گذشت، دست‌ به ‌دست هم داده تا حقوق و کرامت انسانی میلیونها زن را پایمال کند. بحرانهای جهان به یک اندازه بر همه تأثیر نمی ‌گذارند، چه برسد به این‌که تأثیرات این بحرانها عادلانه باشد.

وی همچنی از سهل‌انگاری در مورد تاثیر بحرانها بر زندگی زنان گفت: اثرات نامتناسبی که این بحرانها بر حقوق زنان و دختران می ‌گذارند به خوبی مستند شده است، اما با وجود این ‌که کاملاً نادیده گرفته نشده، هنوز درباره‌ آنها سهل‌انگاری می ‌شود.

او افزود: «ما باید از این تهاجم جهانی به کرامت زنان و دختران خشمگین باشیم و در برابر آن بایستیم». اگنس کالامار همچنین خواستار لغو قوانین واپسگرانه شد و گفت: « دولتها به خوبی می ‌دانند که برای حمایت از حقوق ‌بشری زنان و دختران چه چیزی لازم است. کسانی که از آنها حمایت می‌ کنند، از جمله حامیان مالی و سرمایه ‌گذاران، باید مصرانه از مقامهای این کشورها اقدام فوری و قاطعانه بخواهند. قوانین واپسگرا باید لغو شوند. خدمات ضروری باید ارائه شود. دختران و زنان باید دسترسی برابر به تحصیل و اشتغال داشته باشند. خشونت مبتنی بر جنسیت باید محکوم شود و حمایت از بازماندگان خشونت تقویت شود، نه تضعیف. هدف قرار دادن زنان مدافع حقوق بشر باید متوقف شود. هیچ جامعه ‌ای نمی‌ تواند و یا نباید هرگز چنین تضییع کرامت را برای بیش از نیمی از جمعیت خود تحمل کند. هیچ بهانه‌ای برای ناتوانی در حکومت عادلانه و برابر بر زنان و دختران وجود ندارد.».

 

آزادی قاتل قندیل بلوچ، چهرە سرشناس در پاکستان

متهم اصلی پرونده‌ قتل ناموسی قندیل بلوچ، پس از شش سال زندان از سوی دادگاه پاکستان تبرئه و روز یکشنبه اول اسفند آزاد شد. قندیل بلوچ یکی از چهره ‌های مشهور رسانه ‌های اجتماعی در سال ۲۰۱۶ و در سن ۲۶ سالگی توسط برادرش  به بهانه‌ حفظ آبرو و حیثیت به قتل رسید.

محمد وسیم، برادر و قاتل قندیل بلوچ بعد از بازداشت توسط نیروهای پاکستان به قتل خواهرش اعتراف و فعالیتهای خواهرش در رسانه ‌های اجتماعی را نادرست توصیف کرد.

خانواده‌ی قندیل بلوچ در اوایل بازداشت فرزندشان، مصر بودند که قاتل قندیل بلوچ مجازات شود، اما با تغییر تصمیم، دادگاه درخواست مجازات را لغو کرد.

گزارشها حاکی از آن است، سالانە حدود یک هزار یک هزار زن در پاکستان قربانی "قتلهای ناموسی" می‌ شوند.

با اجرانشدن قوانین توقف خشونت علیه زنان، عدم مجازات قاتلان، خشونت و قتل زنان در پاکستان افزایش یافته است.

 

بە رسمیت شناختن زنان اردنی و نزاع در پارلمان

در جریان بحث اضافه‌ کردن زنان اردنی به بند قانون اساسی در مورد حقوق یکسان منجر به درگیری شد.

اصلاحیه‌ جدید که ماه گذشته با ۹۴ رای از ۱۲۰ نماینده‌ پارلمان به تصویب رسید، عنوان فصل دوم قانون اساسی را به "حقوق و وظایف مردان و زنان اردنی" تغییر داد و ضمیر مؤنث برای اردنیها اضافه شد.

برخی از فعالان معتقدند که این اصلاحیه بی ‌فایده است. تنها راه فرار برای اجتناب از تغییرات قانونی واقعی است که قانون اساسی برای حمایت مناسب از زنان به آن نیاز دارد.

سلما نیمس، دبیرکل کمیسیون ملی زنان اردن با اشاره به مطالبات نادیده گرفته شده برای افزودن جنسیت به ماده‌ ۶ قانون اساسی، که در حال حاضر تنها تبعیض را ممنوع می‌کند، گفت: این اصلاحیه‌ جدید هیچ تاثیری حقوقی ندارد و از نظر قانونی الزام ‌آور نیست.

موسی مایطه، وزیر امور سیاسی و پارلمانی اردن در رسانه‌ دولتی اردن گفت: افزودن «زنان اردنی» برای «افتخار و احترام به زنان» است.

اما نیمس این استدلال مایته را زیر سوال برد و گفت: من از شما نمی ‌خواهم که با استفاده از یک اصطلاح به من احترام بگذارید. بحث تکریم زنان نیست، این یک قانون اساسی است، شما از آن برای اهداف قانونی استفاده می ‌کنید.

 

جرم ‌زدایی از سقط جنین تا هفتە ٢۴ بارداری در کلمبیا

دادگاه قانون اساسی کلمبیا در روز دوشنبه ٢ اسفند سقط جنین تا هفته‌ ٢۴ بارداری را غیر قانونی اعلام کرد. دادگاه قانون اساسی با جرم ‌زدایی از سقط جنین در بیانیه ‌ای اعلام کرد که "سقط جنین تا زمانی که بعد از هفته بیست و چهارم بارداری انجام نشود، مجازاتی ندارد."

پس از این مرحله، سقط جنین تنها در برخی شرایط مورد تایید دادگاه مانند موارد تجاوز جنسی، در خطر بودن سلامت مادر یا جنین مجاز خواهد بود.

قانون مجازات مورد بحث در جلسه‌ی عمومی دادگاه قانون اساسی کلمبیا تصویب شد. دادگاه با ۵ رای موافق در مقابل ۴ رای مخالف به جرم ‌زدایی از سقط جنین رای داد و این تصمیم از سوی زنان فعال کە در مقابل دادگاه تجمع کردە بودند، مورد استقبال قرار گرفت.

این در حالی است کە بر اساس تصمیم دادگاه قانون اساسی در سال ٢٠٠۶، سقط جنین تنها در موارد تجاوز جنسی یا در صورت در خطر بودن سلامتی مادر یا شرایط نامناسب سلامتی جنین مجاز بود. زنان و هم پزشکانی که این سقط جنین را انجام می‌دادند به ١۶ تا ۵۴ ماه حبس محکوم می ‌شدند.

 

ممنوعیت تصویر زنان بر روی پوستر کانون وکلا

ادارە ارشاد همدان بە دلیل وجود عکس یک زن در پوستر کانون وکلا مانع نصب آن در سطح شهر شد. سعید آیینە وند، وکیل و نایب رئیس فعلی کانون وکلای همدان در توییتر خود از ممنوعیت تصاویر زنان وکلا بر پوسترهای کانون وکلا خبر داد.

وی در توییتی، با انتشار پوستر این کانون بە مناسبت هفتە وکیل و سالروز استقلال کانون وکلا، نوشت؛ ادارەی ارشاد مانع نصب این پوستر شدە است و دلیل آن را "وجود عکس زن آن هم جلوی مرد" عنوان کردە است.

بە گفتە سعید آیینە وند، سالهاست‌ کانون وکلای همدان برای ٧ اسفند بر تهیە پوستر آن هم با نماد زن و مرد بە "طور مساوی" اصرار دارد، اما این اقدام همیشە با مخالفت ادارەی ارشاد روبرو بودە است.

 

طالبان: زنان شاغل باید حجاب خود را بپوشانند،‌ حتی اگر با پتو باشد

پلیس مذهبی طالبان گفت که زنان شاغل در ادارات دولتی افغانستان باید خود را بپوشانند حتی اگر با یک پتو باشد، در غیر این صورت ممکن است شغل خود را از دست بدهند.

وزارت امر به معروف و نهی از منکر روز چهارشنبه چهارم اسفند با صدور بیانیه‌ ای اعلام کرد که زنان تا زمانی که پوشش مناسبی نداشته باشند، سرکار نروند و در صورت رعایت نکردن دستورالعملها ممکن است اخراج شوند.

با روی کار آمدن طالبان زنان شاغل، اساتید دانشگاهها و دختران دانشجو متحمل بیشترین محدودیتها شده ‌اند. هر روز به‌ بهانه‌ های مختلف سعی بر سرکوب بیشتر زنان و محروم کردن آنها از کار و تحصیل را دارند.

 

افزایش حضور زنان در وزارتخانه ‌های تونس

آمال بلحاج موسی، وزیر خانواده، زنان، کودکان و سالمندان تونس، روز پنجشنبه ۵ اسفند اعلام کرد که تصمیم رئیس‌ جمهور قیس سعید، در مورد تعیین اولین نخست ‌وزیر زن در تاریخ تونس و جهان عرب و اعلام ترکیب دولتی که در آن زنان ۳۲ درصد مشارکت کرده ‌اند، بالاترین درصد ثبت‌ شده از زمان استقلال است و ایجاد حرکتی مهم در سطح ملی که از مشارکت زنان در همه‌ مسیرها و سطوح تصمیم ‌گیری حمایت می ‌کند.

آمال بلحاج موسی به مناسبت واگذاری ریاست شبکه‌ منطقه‌ ای برابری جنسیتی و فرصتهای برابر در بخش خدمات عمومی و دسترسی به پستهای مسئولیت از تونس تا اردن گفت: در سال گذشته میزان پیشرفت زنان به سمت برنامه ‌های شغلی از ۲۹.۷ درصد فراتر نرفته است، علاوه بر گزارشهای متعدد از سوی تعدادی از نهادها و سازمانهای بین‌ المللی که اختلاف در درصد دسترسی زنان به پستهای ارشد را نشان می‌ دهد، به طوری که این درصد در برنامه‌ مدیرکل از ۲۵ درصد و در برنامه‌ دبیر‌کل وزارت ۱۶.۱۰ درصد فراتر نمی ‌رود.

وی تصریح کرد: این شاخصها اخیرا پیشرفت چشمگیری داشته است، به طوری که درصد زنان در سِمت دبیر‌کل یک وزارتخانه ۱٨.۵۱ درصد و در طرح یک مدیر‌کل ۳۱ درصد برآورد شده است و تاکید کرد که «امروز بیش از هر زمان دیگری از حضور زنان در این پستهای پیشرفته حمایت کنیم.»

 

ممنوعیت سفر برای زنان افغانستان "بدون عذر شرعی"

گروە طالبان سفرهای خارج از کشور برای زنان را ممنوع اعلام کرد. ذبیح ‌الله مجاهد سخنگوی طالبان در کنفرانس خبری گفت "زنان بدون عذر شرعی و بە همراە داشتن محرم" نمی‌توانند از کشور خارج شوند.

پس از کنترل افغانستان توسط گروە افراط ‌گرای طالبان محدودیتهای وسیعی برای شهروندان بە ویژە زنان ایجاد شد اما این محدودیتها هر روز گستردەتر شدە و اکنون نیز سخنگوی طالبان اعلام کردە است، نە تنها زنان بلکە خانوادە هایی نیز کە بدون عذر شرعی خواهان سفر بە خارج از کشور هستند از سفر منع خواهند شد.

ذبیح‌اللە مجاهد بهانەی این گروە برای ممانعت از سفر خانوادە ها را وضعیت نامناسب پناهجویان افغان در دیگر کشورها اعلام کردە و این تصمیم را عاملی برای جلوگیری از سرنوشت دیگر شهروندان بە چنین وضعیتی دانستە است. وی همچنین در مورد زنان دانشجویی کە بورسیە تحصیلی دریافت می ‌کنند گفتە است: بعدا می‌توان راە حلی برای آنان یافت.

این اقدام طالبان در حالی است کە قبلا زنان از سفرهای داخلی بدون بە همراە داشتن محرم و پوشیدن برقع منع شدە بودند و اکنون نیز اطلاعاتی در مورد عذر شرعی ارائە ندادە اند.

 

اولین قاضی زن در دادگاه عالی مصر

رضوی حلمی پس از تصمیم سال گذشته‌ "عبدالفتاح سیسی" برای پیوستن ۹۸ زن به دادگاه عالی اداری در بالاترین سمت این دادگاه منصوب شد. او که در ابتدا در دادگاه قاهره فعالیت می‌کرد، اینک به عنوان یکی از مقامات اصلی ‌ترین نهادهای دادگستری مصر منصوب شده است.

"مایا مرسی" رئیس شورای ملی زنان(NCW) روز یکشنبه 8 اسفند در این باره گفت: پنجم مارس به یک روز تاریخی جدید برای زنان مصر تبدیل شده است. انتصاب رضوی حلمی در یکی از عالی ‌ترین مراکز مصر در آستانه روز جهانی زن (۸ مارس) انجام شد.

زنان مصری سالیان طولانی است که برای تأمین و احیای حقوق خود نبردهای دشواری انجام داده ‌اند. مصر صدها وکیل زن دارد اما قاضی شدن و بالا رفتن آنها در رده‌های بالای قضاوت بسیار زمان برده است.

"طحانی جبالی" نیز در سال ۲۰۰۳ به عنوان اولین مقام زن مصری در دادگاه قانون اساسی مصر منصوب شد. این دادگاه نیز یکی از نهادهای رده بالای دادگستری در مصر است که در سال ۲۰۱۲ با روی کارآمدن دولت اخوان المسلمینی محمد مرسی از کار برکنار شد.

گرچه هیچ قانونی زنان را از قضاوت در مصر منع نمی‌ کند اما سیستمهای وابسته به دادگاه و دادگستریهای این کشور محافظه ‌کار به صورت سنتی در اختیار مردان است.

زنان مصری در حال حاضر حدود یک‌چهارم پستهای کابینه و حدود ۱۶۸ کرسی از پارلمان را در اختیار دارند.

 

زنان اوکراین برای مبارزه با مهاجمان روسی اسلحه به دست می‌ گیرند

تعداد زیادی از زنان اوکراین پس از تهاجم روسیه به این کشور در ارتش اوکراین داوطلب شدند، که باعث شد نسبت زنان در ارتش در سطح بالایی قرار بگیرد. البته توجه داشته باشید که چند کشور مانند نروژ و سوئد وجود دارند که زنان و مردان را با شرایط مساوی جذب می‌کند.

براساس آمار وزارت دفاع، تعداد زنان اوکراینی در ارتش در سال ۲۰۲۱ حدود ۲۳ درصد، یعنی ۵۷ هزار نفر بودند.

از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه، تعداد زنان داوطلب برای مبارزه‌ رسمی با نیروهای روسی در خیابآنها افزایش یافته است، به ‌ویژه زمانی که مقامات اعلام کردند که نیاز به استخدام بیش ‌از ۱.۵ میلیون غیرنظامی در نیروهای دفاعی منطقه ‌ای دارند. شاخه ذخیره‌ نظامی که شامل نیروهای ذخیره‌ غیرنظامی است.

در میان داوطلبان والنتینا کنستانتینوفسکا، یک زن ۷۹ ساله بود که توسط واحد نیروهای ویژه‌ اوکراین آموزش دیده بود و آموزش شامل نحوه‌ جمع ‌آوری و جدا کردن تفنگ، پر کردن مهمات و شلیک به هدف بود.

زنان دیگر نیز به طور غیررسمی در ساخت کوکتل‌مولوتف، برچیدن علائم جاده و کارهای دیگر شرکت داشتند. زنان اوکراینی از سال ۱۹۳۳، پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و استقلال اوکراین، در نیروهای مسلح خدمت کرده ‌اند، همچنین زنان در طول تنشهای نظامی روسیه در سال ۲۰۱۴، زمانی که روسیه مواضع استراتژیک کریمه را تصرف کرد، نقش مهمی ایفا کردند.

 

میانگین حضور زنان در مجلس ایران تنها ۵ درصد است

فیروزه صابر، رئیس هیأت مدیره‌ انجمن صنفی زنان مدیر کارآفرین، در برگزاری مراسمی به بحث در مورد «مسئولیت اجتماعی زنان» پرداخت و گفت: انسان وقتی از دایره‌ فردی و پیرامون خود عبور می‌کند و به نسبت آگاهی که پیدا می‌ کند، مسئولیت اجتماعی  را نیز بیش‌ تر می‌کند. این مسئولیت اجتماعی کمک می ‌کند نسبت به چالشها و آسیبهای پیرامون خود بی ‌تفاوت نباشد و برای رفع آن چالشها حضور داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: میانگین جهانی حضور زنان در مجلس حدود ۲۳ درصد ولی در ایران حدود پنج درصد است. این محدودیتها کمک می ‌کند که عده ‌ای به این سمت نیایند؛ چون هزینه ‌های زیادی برای آنان دربردارد. لذا حدود هفت درصد احزاب ما زنانه است و کلا در شاخصهای حضور زنان در بین ۱۴۰ کشور رتبه‌ ۱۳۶ را دارد. نرخ مشارکت اجتماعی زنان ۱۶ و نرخ اشتغال آنان ۱۴ درصد است و این نسبت در اروپا ۶۴ درصد است.

 

 (منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: هرانا، رادیو زمانه، دویچه وله، جماران، ایران اینترنشیونال، ایرنا، جنگ خبر، هه‌ نگاو، یورونیوز)

 

 

 

نبرد خلق شماره ۴۴۹ اول فروردین ۱۴۰۱ - ۲۱ مارس ۲۰۲۲

 

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول