جنبش انقلابی دانشجویان (آبان ۱۴۰۱)

کامران عالمی نژاد

 

آبان ماه در حالی برای دانشجویان کشور آغاز شد که از اولین خروش مردم در اواخر شهریور امسال که با قتل حکومتی مهسا امینی جرقه آن زده شد، بیش از یکماه می گذشت. روز و شبی نبوده که در چندین دانشگاه کشور، حرکتی اعتراضی، تحصن و راهپیمایی شکل نگرفته باشد.

در این خیزش همگانی، دانشجویان کشور بسیار خلاقانه و هوشمندانه رژیم ضد بشری ولایت فقیه را به چالش کشیدند. اعتصابات تحصن و راهپیمایی در دانشگاهها در حمایت از خیزش مردمی، طرح شعارهای: «شعارشون گفتگو ـ تفنگشون سمت ماست/ هیز تویی هرزه تویی زن آزاده منم/ از کردستان تا تبریز ـ صبر ما گشته لبریز/ مرگ بر ستمگر، چه شاه باشه چه رهبر/ زن زندگی آزادی، مرد میهن آبادی/ این نقشه ها تکراریه، داعش خود سپاهیه/ تجاوز توی زندان، اينم بود توی قرآن؟/ رکس اوین، شاهچراغ هر سه خوراک ضحاک/ زندانی سیاسی آزاد باید گردد/ نه سلطنت نه رهبری، دموکراسی برابری/ فقر فساد گرونی، میریم تا سرنگونی/ بیزارم از دین شما، نفرین به آیین شما/... »، همچنین نافرمانی از ضوابط به ناحق نوشته شده مسئولان دانشگاه در مورد تفکیک جنسیتی در سلف، بیانیه های گوناگون از طرف شوراها، انجمنها، اساتید و دانشجویان و طرحهای هنری انقلابی همچنین اجرای سرودهای دسته جمعی در دانشگاهها که از آنجمله به اجرای بسیار زیبای سرود «سوگند» در دانشکده هنر توسط دانشجویان هنر می توان اشاره کرد همه و همه نوید از یک بینش نو و انقلابی در بین دانشحویان کشور را می دهد.

رژیم ددمنشانه با تمام قوا به مقابله با معترضان بر آمده و از هیچ جنایتی علیه مردم بپاخاسته کوتاهی نمی کند. سرکوب آنچنان خشن و بی پرده از طرف مزدوران و پاسداران در مکانهای عمومی اعمال می شود که خشم و غضب هر رهگذر و بیننده ای را بر می انگیزد.

از شلیک مستقیم گلوله های جنگی از فاصله چند متری به مردم تا ضرب و شتم وحشیانه معترضان در خیابان، هجوم ماموران به محل سکونت افراد و دستگیریهای فله ای و بی خبری از دستگیر شدگان، از ستاره دار کردن و اخراج از تحصیل دانشجویان، تهدید قضایی و بازداشت و تعرض به اولیه ترین حقوق انسانی افراد... در نهایت آن شد که امروز شاهد آن هستیم. «قیامی» به معنای واقعی کلمه.

شهادت دستکم ۶۰۰ تن از زیباترین، جسورترین و با شرفترین فرزندان ایران زمین تنها از آغاز اعتراضات شهریور تا پایان آبان ماه، دال بر آن است که جامعه معترض و از آن جمله دانشجویان، قصد بازایستادن ندارند و نمی خواهند پیروزیهایی را که با جانفشانی عزیزان شان طی این هفتاد روز بدست آورده اند را از کف دهند.

از طرفی سردمداران حکومت سعی می کند با اراجیف سخیف، با تهدید و هراس افکنی و استفاده از خشن ترین راههای ممکن، هزینه معترضان را بالا ببرد تا بلکه توده خشمگین را به سکون وادارد. این نقشه حکومت اما تا به حال نتوانسته جلودار معترضان شود و بیشتر به فکاهی در بین مردم تبدیل گردیده است. حرکت مضحک تروریستی رژیم، تیراندازی و قتل عام مردم بیگناه در چهل چراغ شیراز و صحبتهای سرکرده کل سپاه پاسداران، حسین سلامی که گفت: «امروز آخرین روز شرارت شما بود»، «شرارت را پایان دهید، دیگر به خیابان نیایید» را می توان از این زُمره دانست.

این بار حکومت اما در مخمصه ای سختی گرفتار گردیده است، با هر راهکار جدید و تقلای که می کند گره ای تازه بر ریسمان افتاده بر گردن خویش می زند و بدین ترتیب راه تنفسش را تنگ و تنگتر می کند. به همین میزان مردم در جریان قیام به این باور رسیده اند که حکومت چیزی در چنته ندارد و لحظه به لحظه بر جسارت شان افزوده و روز بروز تعدادشان پرشمارتر می شود.

حرکتهای اعتراضی دانشجویان گواه همین حقیقت است. به گزارش رسانه ها و شبکه های اجتماعی تنها در آبان ماه بیش از ۶۶۰ حرکت اعتراضی، تحصن و راهپیمایی در سطح دانشگاه های کشور به وقوع پیوسته است که در تاریخ ایران بی سابقه است و به حق باید در برگی زرین نوشته شود.

در این مطلب سعی شده تمامی اعتراضات دانشجویی در آبان ماه در همراهی با قیام سراسری به صورت خلاصه درج گردد، هرچند این به معنی انتشار تمامی حرکتهای اعتراضی دانشجویان نیست.

 

یکشنبه ۱ آبان: تجمع مقابل درب ورودی سلف، تجمع دانشجویان دانشگاه علامه، تجمع دانشگاه آزاد گوهردشت، تجمع و همخوانی آهنگ "برای"  دانشجویان دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد، تجمع دانشجویان دانشگاه آزاد خمینی‌شهر، تجمع و اعتراض دانشجویان امیرکبیر، تحصن دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در اعتراض به حضورِ نمایشی آقای مقیمی (رئیس دانشگاه تهران)، تجمع دانشجویان دختر دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران، تجمع دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان در دانشکده معماری و شهرسازی (توحید خانه) با همخوانی سرود "یار دبستانی" و سر دادن شعار "عدالت کجایی"، تجمع دانشجویان دانشگاه اشرفی اصفهانی، تجمع دانشجویان پسر دانشگاه دامغان، تجمع دانشجویان دانشگاه آزاد کرج در همراهی با اعتراضات سراسری، تجمع دانشجویان دانشگاه یاسوج در همراهی با اعتراضات سراسری، تجمع و همخوانی آهنگ "برای" در خوابگاه دانشگاه بوعلی سینا همدان، تجمع و اعتراض شبانه در خوابگاه دانشجویان دختر دانشگاه خوارزمی واحد کرج و همخوانی آهنگ "برای" و سردادن شعار "زن زندگی آزادی"، تجمع دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد.

 

دوشنبه ۲ آبان: بیانیه جمعی از دانشجویان دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران در محکومیت جو امنیتی و بازداشت دانشجویان، اقدام غیرقانونی حراست دانشگاه شریف در ممانعت از ورود ۳۳ نفر از دانشجویان به دانشگاه، تحصن، تجمع و درگیری دانشجویان در پانزده دانشگاه.

 

اخراج احمد شرفشاهی، استاد گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی

احمد شرفشاهی، استاد گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی که در روزهای اخیر پیگیر دانشجویان بازداشتی بودند، از دانشگاه اخراج شده اند.

 

سه شنبه ۳ آبان: شکایت شورای صنفی کل دانشجویان دانشگاه تهران پیرو بی ‌قانونی‌ها و اقدامات اسفبار مسئولان حراست و دانشگاه به هیات رئیسه دانشگاه، تغییر نام «پارک بانوان» به « پارک ژینا» توسط دانشجویان دانشگاه علم و صنعت به مناسبت چهلمین روز کشته شدن مهسا امینی، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه قم نسبت به حضور علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت و همچنین به عملکرد و حضور مجری برنامه تلویزیونی ۲۰:۳۰ در دانشگاه، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی با همخوانی سرود «از خون جوانان وطن لاله دمیده»، تجمع اعتراضی و صرف غذای بدون تفکیک جنسیتی در حیاط دانشگاه و همراهی عادل فردوسی‌پور و دیگر اساتید دانشگاه، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل و شکستن درب سلف پسران و ورود به سلف و سپس راهپیمایی به سمت درب اصلی دانشگاه، تجمع اعتراضی دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه بوعلی همدان در حمایت از اعتراضات مردمی در این تجمع بسیج به دانشجویانی که روسری از سر برداشته بودند حمله کرد، خارج شدن و تجمع دانشجویان پردیس خوابگاهی دانشگاه یزد در حمایت از اعتراضات سراسری و تحصن، تجمع و درگیری دانشجویان در سی و پنج دانشگاه دیگر

 

چهار شنبه ۴ آبان: بیانیه مشترک جمعی از دانشجویان شش دانشگاه بزرگ تهران (دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه بهشتی، دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی امیر کبیر و دانشگاه تربیت مدرس) به مناسبت چهلمین روز قتل ژینا امینی و در همراهی با قیام مردمی. در این روز بسیاری از دانشگاههای کشور، در مجموع هفتاد و نه دانشگاه تجمع، تحصن و تجمعات اعتراضی بر پا کردند. تجمع دانشجویان دانشگاه کردستان در این تجمع نیروهای امنیتی لباس شخصی سوار بر ماشین شخصی به دانشگاه ورود کرده و به دانشجویان گلوله‌های پینت بال و ساچمه شلیک کردند تا تجمع را متفرق کنند. حمله به تجمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و بازداشت ۱۲ تن از دانشجویان، اعتراضات شبانه خوابگاه دخترانه دانشگاه گیلان،دانشجویان دانشگاه گیلان در جهت مقابله با تفکیک جنسیتی در سلف، با ممانعت نیروهای حراست و بسیجی روبرو شده‌اند. و علی‌رغم جو شدید امنیتی و تهدید به حضور یگان ‌ویژه در دانشگاه، ناگزیر به شکستن در ورودی سلف و ورود به سلف شده ‌اند.

 

پنجشنبه ۵ آبان: در چهلم زنده یاد نیکا شاکرمی، دانشگاههای کشور مراسمی را به یاد این شهید راه آزادی ترتیب داده بودند: تجمع دانشجویان دانشگاه هنر و معماری پارس، تجمع دانشجویان دانشگاه آزاد تهران غرب مجتمع پیامبر، اعتراضات شبانه دانشجویان ساکن خوابگاه ورامینی دانشگاه علامه طباطبایی، اعتراضات شبانه دانشجویان ساکن خوابگاه ۲۲ گولان دانشگاه علوم پزشکی کردستان، اعتراضات شبانه خوابگاه دختران دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

 

جمعه ۶ آبان: تجمع و اعتراض دانشجویان دانشگاه هنر و معماری‌ پارس جهت آزادی سه تن از هم دانشگاهی‌های دربندشان محمدرضا طالبی، ناتان مسیح و محمدمهدی جلیلوند و احقاق حق تجمع مسالمت‌آمیز، دانشجویان پسر ساکن خوابگاه پسرانه ۲۲ گولان دانشگاه علوم پزشکی کردستان به حمایت از دانشجویان دختر، در محوطه و مقابل خوابگاه تجمع کرده و شعارهای اعتراضی سر دادند که در ادامه طی حمله‌ نیروهای امنیتی با شلیک گلوله ساچمه ای برخی از دانشجویان مجروح شده ‌اند، تجمع و اعتراض دانشجویان خوابگاه ورامینی دانشگاه علامه‌ طباطبایی، تجمع دانشجویان دانشکده ریاضی و هوافضا دانشگاه خواجه نصیر در اعتراض به بازداشت علیرضا پورصفر، تجمع دانشجویان دانشکده مهندسی دانشگاه باهنر کرمان.

 

شنبه ۷ آبان: بیانیه دانشجویان علوم پزشکی کردستان در محکومیت اقدامات نیروهای امنیتی علیه دانشجویان در شامگاه ۶ آبان و روز ۷ آبان، تجمع دانشجویان دانشگاه هنر تهران در جریان این اعتراض رئیس حراست این دانشگاه خطاب به دانشجویان معترض گفته است که فردا نیز جمع زیادی از دانشجویان تجمع امروز ممنوع‌ الورود خواهند شد، اعتراضهای شبانه دانشجویان کوی دانشگاه تهران و شلیک گلوله‌ های ساچمه ای و پینت بال نیروهای امنیتی و همچنین شلیک گاز اشک‌آور به سمت مجتمع کوی پسران و  تجمع دانشجویان در پنجاه و پنج دانشگاه دیگر.

 

یکشنبه ۸ آبان: بیانیه گروهی از استادان دانشکده فنی دانشگاه تهران پیرامون رخدادهای تاسف آور شنبه ۷ آبان، تحصن و اعتراض دانشجویان دانشکده ادبیات علامه طباطبایی به تعلیق و تهدید به اخراج از دانشگاه و خوابگاه بیش از ۵۰ دانشجو، تحصن و اعتراض جمعی از دانشجویان دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه بهشتی در اعتراض به چاقو کشی بسیج در تجمع دانشجویان و درخواست اخراج برای عوامل خشونت، تجمع گسترده‌ دانشجویان دانشگاه لرستان که در جریان آن برخی از دانشجویان بازداشت و جمعی دیگر به دلیل جراحت ناشی از ضرب و شتم توسط بسیج و لباس شخصی ها راهی بیمارستان شدند و تجمع، تحصن و اعتراض دانشجویان در شصت دانشگاه دیگر.

 

دوشنبه ۹ آبان: تحصن اعتراضی دانشجویان دانشکده‌ی اقتصاد علامه طباطبایی در پی منع ورود گروهی از دانشجویان به دانشکده و تعلیق یک‌ ماهه، شصت نفر از دانشجويان دانشکده موسیقی ممنوع ‌الورود شدند و هفت نفر نیز از خوابگاه اخراج گردیدند، بیانیه‌ جمعی از دانشجویان دانشگاه چمران اهواز در باره‌ ادامه‌ اعتصابات، بیانیه جمع کثیری از دانشجویان دانشگاه اصفهان و علوم پزشکی اصفهان، بیانیه‌ مشترک جمعی از دانشجویان ۱۳ دانشگاه و دانشکده هنر سراسر کشور، بیانیه‌ دانشجویان دانشگاه خبرنگاران مشهد در تحریم کلاسها، ارسال پیامک نهادهای امنیتی مبنی بر مجازی شدن کلاسهای آموزشی و ممنوع ‌الورود شدن دانشجویان به پردیس مرکزی دانشگاه تهران و تجمع، تحصن و اعتراض دانشجویان در سی و چهار دانشگاه دیگر.

 

معاون آموزشی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه بوشهر استعفا داد

علیرضا جعفری، معاون آموزشی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه بوشهر در مورد علت استعفای خود نوشت: «... اینجانب قدرت توانایی انجام وظایف خود در قبال دانشجویان دانشکده که به عنوان امانت به دست ما سپرده شده‌اند را ندارم.».

 

سه شنبه ۱۰ آبان: بیانیه جمعی از دانشجویان پردیس فنی دانشگاه شهید بهشتی در پی اتفاقات روز دوشنبه ۹ آبان، بیانیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در تحریم کلاسها و بیست و چهار حرکت اعتراضی دیگر از جانب دانشجویان دانشگاههای گوناگون.

 

چهارشنبه ۱۱ آبان: تجمع و تحصن دانشجویان در یازده دانشگاه.

 

پنجشنبه ۱۲ آبان: آغاز تجمع دانشجویان دانشگاه آزاد مریوان در اعتراض به سرکوب خشونت ‌آمیز معترضان مردمی و دانشجویی، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه آزاد قم، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه هنر و معماری پارس، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه آزاد سقز، بیانیه اعتصاب کارورزان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، بیانیه دانشجویان پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران در همراهی با اعتراض دانشجویان و اعتراض به ممنوع الورودی برخی دانشجویان.

 

جمعه ۱۳ آبان: بیانیه‌ جمعی از دانشجویان دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه شریف در جهت پیوستن به اعتصابات سراسری دانشجویان، بیانیه‌ دانشجویان دانشکده فیزیک دانشگاه شریف جهت آغاز اعتصاب از روز ۱۴ آبان، بیانیه‌ جمعی از دانشجویان دانشگاه یزد در اعتراض به دستگیریهای پی در پی و همچنین پیوستن به اعتصابات سراسری دانشجویان، بیانیه‌ جمعی از دانشجویان دانشکده‌ ادبیات و زبانهای خارجی علامه طباطبایی در جهت حمایت از دانشجویان تعلیقی، بیانیه‌ دانشجویان دانشگاه آزاد تهران شمال در پیوستن به اعتصابات سراسری دانشجویان، بیانیه‌ جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران در جهت تحریم کلاسها.

 

شنبه ۱۴ آبان: بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران درباره‌ تداوم اعتصابها و اعتراضها، بیانیه دانشجویان دانشکده علوم ‌اجتماعی دانشگاه تهران در راستای تحریم کلاسها و تجمع دانشجویان در بیست و سه دانشگاه دیگر.

 

یکشنبه ۱۵ آبان: جمعی از دانشجویان دانشکده‌ های مدیریت و اقتصاد و مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف در لابیهای دانشکده خود در اعتراض به بازداشتهای خودسرانه و ممنوعیتهای غیرقانونی ورود و تعرض به حریم شخصی‌ هم‌ دانشگاهیهای خود تحصن کردند، تحصن و اعتراض دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به پرونده‌سازی، هشدار ۱۲۱ استاد دانشگاه امیرکبیر درباره طرح سرکوب شدیدتر دانشجویان، نامه اعتراضی گروهی از استادان دانشگاه مازندان در پی تعلیق تعداد ۳۰ نفر از دانشجویان این دانشگاه که حراست دانشگاه مازندران مانع ورود آنها به داخل دانشگاه به علت ممنوع الورود بودن شد، بیانیه‌ دانش ‌آموختگان دانشگاه هنر تهران در حمایت از دانشجویان دانشگاه هنر تهران که در جریان اقدامات سرکوبگرانه‌ این دانشگاه به دلیل پایداری در اعتصابها و اعتراضها از ترم تحصیلی خود مشروط و از امتحان محروم شدند. همچنین ده حرکت اعتراضی دیگر از جانب دانشجویان دانشگاههای گوناگون.

 

دوشنبه ۱۶ آبان: تحصن اعتراضی و صرف غذا در مجوطه دانشجویان دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران در شرایطی شکل گرفت که حدود ۱۵ نفر از اعضای حراست به دانشکده روانشناسی آمده و مانع از ورود دانشجویان به سلف بدون تفکیک جنسیتی شدند. در مقابله با این ممانعت، دانشجویان غذای خود را به حیاط دانشکده بردند و در آنجا تحصن کردند،

تحصن اعتراضی دانشجویان دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف در لابی دانشکده به بازداشت دانشجویان از سوی نهادهای امنیتی، تجمع و تحصن دانشجویان در دوازده دانشگاه کشور.

 

سه شنبه ۱۷ آبان: اعتصاب، تحصن و تجمع دانشجویان در سیزده دانشگاه کشور

 

چهارشنبه ۱۸ آبان: بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در پیوستن به اعتصابات، یادبود چهلم جمعه خونین زاهدان در دانشکده حقوق دانشگاه تهران. اعتصاب و تجمع دانشجویان در سیزده دانشگاه کشور.

 

برخورد انضباطی و امنیتی شدید با بیش از دویست دانشجوی دانشگاه گیلان

این دانشگاه طی فرآیندی غیرقانونی و سرکوبگرانه، حدود ۱۳۸ نفر از دانشجویان را به مدت یک ترم و حدود ۳۴ نفر را به مدت دو ترم از تحصیل تعلیق کرده است. همچنین پرونده‌ی انضباطی ۲۲ نفر دیگر از دانشجویان این دانشگاه جهت بررسی برای حکم بند ۱۴(تعلیق سه نیمسال تحصیلی) و بند ۱۶(تعلیق چهار نیمسال تحصیلی) به شورای انضباطی مرکزی تهران ارجاع داده شده است.

 

ضرب‌الاجل دانشگاه تهران برای اخراج دانشجویان خوابگاهی

دانشگاه تهران طی روز‌های اخیر طی تماس‌ تلفنی به دانشجویان ممنوع‌الورود غیربومی ساکن خوابگاه‌های دانشگاه اخطار داده است تا شنبه مورخ ۲۱ آبان فرصت دارند خوابگاه‌های خود را تخلیه کنند. این اقدام در حالی رخ می‌دهد که همچنان برای این دانشجویان هیچ جلسه‌‌ای از جانب کمیته انضباطی جهت بررسی پرونده تشکیل نشده است.

گفتنی است دانشجویان دانشگاه تهران، طی هفته‌‌ی جاری با ادامه تحصنات و اعتصابات خود به روشنی اعلام کرده‌‌اند که دانشگاه حق تعلیق حتی یک دانشجو را ندارد‌.

 

پنجشنبه ۱۹ آبان: بیانیه‌ شورای صنفی دانشکده علوم اجتماعی در محکومیت بازداشت غیرقانونی دبیر شورای صنفی و دیگر اقدامات غیرقانونی دانشگاه، بیانیه‌ جمعی از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس راجع به اعتراضهای هفته‌ های اخیر و پرونده ‌سازیها در این دانشگاه.

 

لیست دانشجوهای ممنوع ‌الورودی‌ توسط حراست

طبق گزارشات رسیده از دانشگاه ارومیه، تا این لحظه ممنوع‌الورودی ۱۴ دانشجوی دانشکده دامپزشکی و حدود ۲۰ نفر از دانشجویان دانشکده فنی محرز شده است.

این دانشجویان بدون طی مراحل قانونی مندرج در شیوه‌نامه مصوب سال ۹۸، صرفا باستناد به «لیست اسامی دانشجویان ممنوع‌الورود» تهیه شده توسط حراست، از ورود به دانشگاه منع شده‌اند.

 

حضور تهادری جهرمی در دانشگاه فردوسی مشهد

بنا به گزارشات رسیده از دانشگاه فردوسی مشهد، بهادری جهرمی در این دانشگاه حضور دارد و باوجود تبلیغات یک هفته ‌ای دانشگاه جهت حضور سخنگوی دولت و حل و فصل مسائل، دربهای ورودی سالن برای دانشجویان بسته و صرفا نیروهای پرتعداد بسیج امکان حضور در سالن را دارند، دانشجویان با تجمع مقابل سالن شعار «سخنگو بیا بیرون» را سر می‌ دهند.

 

جمعه ۲۰ آبان: بیانیه‌ جمعی از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس راجع به اعتراضهای هفته ‌های اخیر و پرونده‌سازیها در این دانشگاه، ۷۳ نفر از اساتید دانشگاه نوشیروانی بابل در نامه‌ ای به رییس این دانشگاه خواستار توقف صدور احکام انضباطی برای دانشجویان شدند.

 

تعلیق شبانه ۱۵۰ دانشجوی دانشگاه الزهرا

به گزارش روزنامه هم میهن، یکی از فعالان دانشجویی دانشگاه الزهرا می‌گوید: «از تاریخ هشتم تا نهم آبان، متوجه تعلیق شبانه ۱۵۰ نفر از دانشجویان که اکثرا خوابگاهی بودند شدیم که این تعلیق، یک شب پس از تجمع گسترده دانشجویان خوابگاهی دانشگاه الزهرا در نیمه‌شب ۸ آبان‌ماه اتفاق افتاد. رئیس کمیته انضباطی دانشگاه در پاسخ به پیگیری‌های دانشجویان تعلیقی از تشکیل شدن کمیته برای این افراد جلوگیری کرده و فقط حدود ۷۲ ساعت برای تخلیه خوابگاه مهلت داده است!»

 

شنبه ۲۱ آبان: اعتصاب و اعتراض دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در حمایت از دانشجویانی که به ناحق تعلیق شده‌ اند و عدم شرکت در کلاسها و بیمارستانها باوجود تهدید دانشگاه به تجدید بخش، حذف درس و اعمال نمره صفر. جمعی از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با تجمع در صحن اصلی ساختمان دانشکده، پاکوبان سرود «به نام دختران سرزمین آفتاب» (اثر دانشجویان موسیقی دانشگاه هنر تهران) را همخوانی کردند و اعتصاب، تجمع و تحصن دانشجویان در دوازده دانشگاه دیگر.

 

یکشنبه ۲۲ آبان: جمعی از دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران واقع در پردیس مرکزی این دانشگاه در اعتراض به بازداشت بهرام بوشهری ‌زاده که ۴۳ روز از بازداشت وی می گذرد دست به تحصن زدند که در این تحصن نیروهای حراست با دانشجویان درگیر شدند. نامه دوازده انجمن علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به ریاست دانشگاه برای لغو احکام تعلیق و ممنوع‌ الورودی دانشجویان و اعتصاب، تجمع و تحصن دانشجویان در ده دانشگاه دیگر.

 

دوشنبه ۲۳ آبان: تحصن و اعتراض دانشجویان مقابل دانشکده مهندسی شیمی و نفت و همچنین لابی دانشکده مهندسی کامپیوتر به بازداشت و ممنوع ‌الورودی دانشجوها و رفتارهای زننده و نامتعارف حراست در روزهای اخیر، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قزوین، بیانیه بیش از ۶۰۰ نفر از دانش ‌آموختگان دانشگاه علم و صنعت در حمایت از حق اعتراض دانشجویان این دانشگاه و وظیفه‌ حفظ امنیت آنها توسط مسئولان دانشگاه علم و صنعت، بیانیه دانشجویان دانشگاه هنر تبریز در پی وقایع ۲۳ آبان این دانشگاه و اعلام تحریم کلاسهای درس، نامه بیش‌ از ۲۰۰۰ نفر از دانش ‌آموختگان دانشگاه امیرکبیر به رئیس این دانشگاه در حمایت از دانشجویان، اعتصاب بخشی از دانشجویان دانشکده حقوق دانشگاه تهران، تحصن اعتراضی دانشجویان دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران،

 

فشارهای امنیتی فراگیر بر دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل

بنا به گزارشات رسیده از دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل، حدود ۴۳ نفر از دانشجویان تا اعتراضات روزهای ۳ و ۴ آبان بدون طی هیچگونه فرآیند انضباطی، به صورت شفاهی تعلیق و ممنوع‌الورود شده‌اند و بنا به گفته‌ی عباسی( معاونت دانشجویی این دانشگاه) وضعیت حدود ۲۶۰ نفر از دانشجویان نیز در حال بررسی است و جهت تهدید دانشجویان گفته شده اگر جو دانشگاه آرام شود این دانشجویان مشمول تعلیق قرار نمی‌گیرند.

 

آغاز روند ممنوع ‌الورودی در دانشگاه هنر تبریز

بنا به گزارش دانشجویان دانشگاه هنر تبریز، تمامی دربهای ورودی دانشگاه به جز درب آزادی بسته شده است. تعداد کثیری نیروی حراستی در این ورودی مستقر شده و تک ‌تک کارتها را چک کرده و لیستی ۱۹ نفره موقتا در دست دارند. لیست مذکور ممنوع ‌الورودیهای این دانشگاه است که بدون تشکیل جلسه‌ ای قانونی به نظر مستقیم مسئولان دانشگاه ممنوع ‌الورود خواهند شد.

 

سه شنبه ۲۴ آبان: تجمع اعتراضی گسترده‌ دانشجویان دانشگاه تبریز به یاد آبان ۹۸ و در حمایت از اعتراضهای سراسری، بیانیه‌ انجمنهای اسلامی دانشکده علوم و دانشکده علوم سیاسی و حقوق دانشگاه تهران در اعتراض به خشونت شدید حراست علیه دانشجویان در جریان تجمع ۲۴ آبان، اعتصاب، تجمع و تحصن در بیست و هشت دانشگاه دیگر.

 

انحلال شورای اجرایی انجمنهای علمی دانشگاه باهنر کرمان

دانشگاه باهنر کرمان در اقدامی غیر قانونی به اتهام فعالیت سیاسی، شورای اجرایی انجمنهای علمی این دانشگاه را منحل کرد. این انحلال در حالی صورت می‌ گیرد که طبق قوانین، دانشگاه چنین اختیاری نداشته و انجمنهای علمی این دانشگاه فقط از فعالان انجمنهای علمی که مورد برخورد انضباطی و قضایی قرار گرفتند، حمایت کردند.

 

چهارشنبه ۲۵ آبان: تحصن اعتراضی دانشجویان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برای آزادی آناهیتا هاشمی‌پور و مریم عظیمی و سروناز احمدی، تجمع شبانه دانشجویان کوی دانشگاه تهران در حمایت از دانشجویان بازداشت شده و در محکومیت سرکوب فراگیر و همچنین اعتراض به حضور معاونت دانشگاه. تحصن و تجمع دانشجویان در سیزده دانشگاه کشور.

 

بازداشتهای فله ‌ای دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه

تعداد کثیری از دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه طی روزهای ۲۴ و ۲۵ آبان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند که تعداد ۷۸ نفر از آنان دانشجویان خوابگاه اشرفی بودند.

 

قتل تدریجی ملیکا قراگوزلو توسط مسئولان زندان

ملیکا قراگوزلو دانشجوی روزنامه ‌نگاری دانشگاه علامه ‌طباطبایی که در تاریخ ۱۰ مهر ماه بازداشت شده بود؛ بدون اطلاع قبلی خانواده و وکیلش از زندان قرچک به بیمارستان روانی امین ‌آباد منتقل شده است. انتقال این دانشجوی دانشگاه علامه، به نگرانی خانواده و دوستان او نسبت به وضعیت سلامتی ‌اش افزوده است.

 

پنجشنبه ۲۶ آبان: نامه ۸۷ تن از اساتید دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حمایت از دانشجویان و مخالفت صریح با اقدامات سلبی صورت گرفته علیه دانشجویان، بیانیه انجمن آزاداندیش در محکومیت رفتار سرکوبگرایانه مسئولان دانشگاه و فاجعه حمله به خوابگاه سلامت، بیانیه‌ دانشجویان دانشگاه امیرکبیر و اولتیماتوم یک هفته ‌ای به مسئولان دانشگاه جهت محقق شدن مطالبات دانشجویان، نامه‌ جمعی از استادان دانشگاه صنعتی اصفهان به ریاست این دانشگاه و ابراز نگرانی آنان پیرامون رخدادهای اخیر دانشگاه، پیوستن تمام دانشکده ‌های دانشگاه امیرکبیر با انتشار بیانیه ‌های مختلف به «اعتصاب سراسری»، بیانیه شورای صنفی دانشکده علوم ریاضی در واکنش به برخوردهای اخیر حراست دانشگاه.

 

جمعه ۲۷ آبان: اعلام اعتصاب دانشجویان دانشکده کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت، فراخوان به‌ اعتصاب سه روزه‌ ۲۸ و ۲۹ و ۳۰ آبان ماه دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل در تمامی کلاسها و میانترمها برای حمایت از دانشجویان تعلیقی و بازداشتی و همچنین محمد عرب، اعلام اعتصاب دانشجویان دانشگاه سوره، اعلام اعتصاب دانشجویان رشته مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه خواجه نصیر از تاریخ ۲۸ آبان، اعتصاب سه روزه‌ دانشجویان دانشگاه هنر اسلامی تبریز، بیانیه‌ی جمعی از دانشجویان مهندسی نفت دانشگاه تهران در پیوستگی به اعتصابات، اعلام اعتصاب دانشجویان دانشکده معماری دانشگاه علم و صنعت،

 

شنبه ۲۸ آبان: تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه آزاد شهر قدس در اعتراض به کشته شدن حمیدرضا روحی دانشجوی عمران این دانشگاه که روز ۲۶ آبان به ضرب گلوله کشته شد، تجمع اعتراضی دانشجویان و خانواده دانشجویان بازداشتی دانشگاه رازی کرمانشاه با شعار علیه مسئول حفاظت فیزیکی (عسگری بی شرف اخراج باید گردد)، تجمع و اعتراض دانشجویان دانشگاه کردستان به بازداشت و سرکوب فراگیر. در این تجمع نیروهای امنیتی در اطراف دانشگاه مستقر شده و به دانشجویان معترض با شلیک گلوله و گاز اشک‌آور حمله کردند، تحصن و تجمع دانشجویان در سی و هشت دانشگاه دیگر.

 

یکشنبه ۲۹ آبان: در بیانیه دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان اعلام کردند که از شنبه مورخ ۲۸ آبان ماه ۱۴۰۱ تا زمانی که عدالت و برابری و همچنین امنیت برای تمامی دانشجویان فراهم نشود و خواسته های آنان محقق نشود، تمامی کلاسهای درس را تحریم خواهند کرد، بیانیه جمعی از دانشجویان دانشکده علوم دانشگاه تهران در اعتراض به بازداشت و تعلیق دانشجویان و نا امنی فضای دانشگاه، اعتصاب کامل دانشکده حقوق دانشگاه خوارزمی واحد تهران، ️اعتصاب کامل دانشجویان دانشگاه آزاد شهر قدس در پی سرکوب شدید ۲۸ آبان در این دانشگاه، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران واقع در شهر قم در همبستگی با اعتراضات جاری و محکومیت پرونده‌سازی انضباطی برای دانشجویان و همچنین در اعتراض به اجبار چادر در این دانشگاه به عنوان پوشش دانشجویان دختر و تجمع، تحصن دانشجویان سی دو دانشگاه دیگر.

 

دوشنبه ۳۰ آبان: حرکت اعتراضی نمادین به یاد کیان پیرفلک در دانشگاه فنی شریعتی، شماتیک نمادین اعتراضی ترکیب اصلی تیم ملی مردمی در حمایت از شهدا و اعتراضات مردم شریف ایران در دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، بیانیه جمعی از دانشجویان علوم پزشکی کردستان در پیوستن به اعتصابات و تحریم کلاسها و عدم حضور در امتحانات میان ‌ترم، تحصن اعتراضی دانشجویان دانشکده روانشناسی دانشگاه بهشتی در حمایت از فاطمه انصاری، توحید شافی، یاشار پناهی، پارسا شجاع ‌الدین و دیگر دانشجویان بازداشتی، تحصن اعتراضی جمعی از دانشجویان دانشکده کامپیوتر دانشگاه بهشتی در حمایت از فاطمه انصاری، توحید شافی، پارسا شجاع‌الدین، یاشار پناهی و دیگر دانشجویان بازداشتی و تجمع اعتراضی دانشجویان یازده دانشگاه دیگر.

 

رئیس دانشگاه کردستان استعفا داد

دکتر رحمت صادقی ریاست دانشگاە کردستان استعفا داد. هنوز دلیل مشخصی از چگونگی استعفای این استاد دانشگاه وجود ندارد. گفته می ‌شود ایشان بارها در برابر ورود و مداخله‌ نهادهای امنیتی به این دانشگاه مقاومت و ممانعت ورزیده است. دکتر صادقی در مدت دوران ریاست بر دانشگاە کردستان بە گواە مستندات، دانشگاە کردستان را به لحاظ علمی در سطح جهانی مطرح کرده است.

 

ریاست دانشکده اقتصاد استعفا داد

دکتر حجت پارسا، ریاست دانشکده اقتصاد دانشگاه خلیج فارس طی نامه ای دلایل زیر را دلیل استعفایش عنوان کرده‌است: جلوگیری از تعرض به دانشگاه و حفظ استقلال دانشگاه

/برای دانشجویان در بند، دانشجویان تعلیق و اخراج شده ایرانی/برای خونهایی که به ناحق بر زمین ریخته می ‌شوند و برای آزادی.

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۵۷، سه شنبه اول آذر ۱۴۰۱ - ۲۲ اکتبر ۲۰۲۲

 

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول