جنبش انقلابی دانشجویان (آذر ۱۴۰۱) کامران عالمی نژاد
دانشجویان پیشتاز مبارزه با دیکتاتوری بیش از سه ماه از جنبش دلیرانه مردم کشورمان در برابر رژیم جنایتکار جمهوری اسلامی که با شهادت مهسا امینی و اسم رمز «ژینا» آغاز گردید، می گذرد. در این مدت، شهروندان سراسر جهان، با حیرت و شِگفتی، شاهد رشادت زنان و مردان، جوانان و نوجوانانی شده اند که با دست خالی به خیابان می آیند و در برابر یورش نیروهای تا دندان مسلح رژیم غاصبِ ولایت فقیه، سینه سپر کرده و فریاد «مرگ بر دیکتاتوری»، “زن، زندگی، آزادی“ و... سر می دهند. حکومت به گُمان خود، این بار هم بسان سالهای قبل پایان این جنبش انقلابی را در قَلع و قَمع معترضان می پنداشت و در این راه از هیچ جنایتی تا به امروز کم نگذاشته است. این راهکار اما تا زمانی کارکرد دارد که معترضان، از عواقب کار خود بی اطلاع باشند و پس از دستگیری و احکام ناحق اعمال شده از طرف رژیم، در شوک و حیرت فرو روند و دیگران و خویش را سرزنش و از اعتراض مجدد برحذر دارند، ولی این بار چنین نیست. مردم طی چهل و سه سال عمر ننگین حکومت به نقطه ای از بحران در زندگی روزمره رسیده اند که دیگر بسیاری چیزی را برای از دست دادن ندارند. دانشجویان کشور همگام با مردم در این قیام نشان دادند که وظیفه آنان تنها تعلیمِ علم و دانش در دانشگاه نیست، بلکه وظیفه مهمتری به عنوان قشر تحصیل کرده در جامعه به آنان محول گشته و آن پیشاهنگی و رهبری جنبش علیه دیکتاتورهای زمانه است، حال آنکه «شاه» باشد و یا «شیخ“. در ۱۶ آذر امسال، روز دانشجو و در بهبوحه قیام ۱۴۰۱، دانشجویان کشور با اعتراضات و تحصن و بیانیه های خود به جنبش نفسی تازه دمیدند و یکبار دیگر ادامه راهشان را برای رژیم ددمنش جمهوری اسلامی مشخص تر از قبل نشانه گرفتند. البته در این راه دانشجویان و مردم میهن هزینه سنگینی پرداخته اند و جانهای زیادی فدا گشته است که این فداکاری جای بسی ستایش دارد. در ذیل بخشی از پیام دو دانشجوی نخبه زندانی، امیرحسین مرادی و علی یونسی که به مناسبت روز دانشجو منتشر شده را می خوانید: « ... ۱۶ آذر روزی است به نام دانشجو، به نام کسانی که عزم کرده اند شب تاریک وطن را به صبح روشن آزادی برسانند. به نام کسانی که دوشادوش مردم و سایر جوانان ایستاده اند. ایستاده اند تا آخرین سطرهای تاریک ترین صفحه از تاریخ ایران را با دست های خود بنویسند، تاریخ را ورق بزنند و طرحی نو براندازند... این روز و نامگذاریش یادآور سرکوب خونین دیکتاتوری سلطنتی و شهادت ۳ دانشجوی دانشگاه تهران است. یادآور آن روزی است که دانشجویان با تمام وجود برای آزادی و آزادیخواهی برخاستند. امروز هم دانشگاه از یک سو عرصه نمایش آزادیخواهی و اتحاد دانشجویان و از سوی دیگر رسواگر ذات پلید این رژیم جنایتکار شده است که وقیحانه دست به محاصره و تیراندازی و سرکوب دانشجویان می زند...» آری، اینست مشق “زندگی“ که در سراسر ایران زمین از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب، هرروزه نوشته می شود و سینه به سینه، کوچه به کوچه، خیابان به خیابان و شهر به شهر تکرار می گردد و به یکدیگر می آموزند. این موفقیتی است که بدان تا به امروز جنبش توانسته پابرجا بماند و هر روز نیروی بیشتری را به میدان نبرد فرا بخواند. اخبار جنبش دانشجویی در ماه آذر را در زیر می خوانید.
گزارش «روز دانشجو» در دانشگاه تهران تجمع ابتدا جلوی دانشکده فنی با شعار «آزادی، آزادی، آزادی» شروع شد که جمعیت بسیار کثیری از مسئولان حراست و لباس شخصی با فریاد و الفاظ رکیک و ایجاد رعب و وحشت، اقدام به پراکنده کردن دانشجویان کردند. سپس دانشجویان در سکوت به سمت دانشکده هنرهای زیبا حرکت کردند در این بین با تهدید شخص ایزدیار (رئیس حفاظت فیزیکی دانشگاه تهران) مواجه شدند که دانشجویان را به شناسایی و دستگیری تهدید میکرد. سپس جمعیت معترضان به سمت دانشکده ادبیات و علوم انسانی (محل سخنرانی رئیس جمهور در صبح روز ۱۶ آذر بود و به شدت به خاطر حفاظتها و داربستها مسیر تنگ شده بود) حرکت کرد. دانشجویان در نزدیکی دانشکده هنر شعار «زن زندگی آزادی» سر دادند که در همین حین خود را در محاصره جمعیت کثیری از نیروهای حراست دیدند. حراست دانشگاه، با هل دادن ، پاره کردن ماسک روی صورت، فحش و ناسزا، فریاد کشیدن و ایجاد رعب و وحشت، باعث ایجاد درگیری و زمین خوردن چند تن از دانشجویان شدند. در همین حین ، چند تن از حراست (حدود ۶ نفر) محمد شباهتی، دانشجوی انسان شناسی دانشکده علوم اجتماعی را ربوده و هنگامی که دانشجویان خواستند مانع این حرکت شوند، مأمورین حراست با ایجاد درگیری، سبب زخمی شدن و زمین خوردن و زیر دست و پا افتادن عده ای از دانشجویان شدند. در این درگیری موبایل برخی دانشجویان توسط افراد لباس شخصی و حراست ربوده شد و جمعیت به سمت حیاط دانشکده هنرهای زیبا به حرکت درآمد که مجددا نیز با درگیری، کتک زدن، کشیدن ماسک از صورت و فحش دادن مانع از سر دادن شعار توسط دانشجویان می شدند. با این حال دانشجویان شعارهای «دانشجو می میرد ذلت نمی پذیرد» و «دانشجوی زندانی آزاد باید گردد» را سر دادند. لازم به ذکر است که هنگام سرکوب شدید دانشجویان، وجهی (معاونت دانشجویی دانشگاه تهران) و مقیمی (رئیس دانشگاه) نیز حضور داشته و نظاره گر درگیریها و رفتار حراست با دانشجویان بودند. حال آنکه بهتر است به آنان سمت ریاست سرکوب اعطا شود تا رئیس و مسئول دانشگاه. سپس، در جلسه انجمن اسلامی در سالن چمران واقع در دانشکده فنی، با وجود جو امنیتی شدید و حضور نیروهای حراست در خارج از دانشکده فنی، دانشجویان با شعارهایی نظیر «قسم به خون یاران ایستاده ایم تا پایان» و «زن زندگی آزادی» و... ، پخش صدای نوید افکاری، نشان دادن تصویر ندا آقا سلطان و بسیاری از جنایات دیگر صورت گرفته طی این سالها، اعتراض خود را اعلام کردند.
سه شنبه ۱ آذر: چهارمین روز اعتصاب دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز و بخشهای بیمارستانی این دانشگاه. اعتراض نمادین دانشجویان دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران. تجمع دانشجویان دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت. تجمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان در محکومیت سرکوب خشونتآمیز مردم کردستان با شعار: کوردستان ناوی بەرزە، دۆژمن ئەخاتە لەرزە (نام کردستان سربلنده، دشمن رو به لرزه میندازه). تجمع دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل با فریاد ممتد «آزادی». تجمع دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه در برابر دانشکده ادبیات. تجمع دانشجویان دانشکده هنرهای کاربردی دانشگاه هنر تهران. چهارمین روز تحصن و اعتصاب دانشجویان دانشگاه خلیج فارس در بوشهر. تحریم کامل امتحان میان ترم درس نقشه ۲ دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه امیرکبیر و تحصن دانشجویان این رشته به یاد امیرحسین منفرد و همکلاسیهای بازداشتی شان. حرکت نمادین دانشجویان معماری دانشگاه آزاد نجف اباد اصفهان به یاد زنده یاد کیان پیرفلک و شهدای راه آزادی. تجمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف. تجمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر.
چهارشنبه ۲ آذر: نامه ۲۰۰ تن از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خطاب به دکتر شیرانی ریاست دانشگاه مبنی بر آزادی سریع دانشجویان دستگیر شده، لغو تمامی احکام صادر شده، ممانعت از ورود نیروهای لباس شخصی به دانشگاه و ایجاد محیطی امن جهت طرح دیدگاهها. اعتصاب و تجمع میان ترم درس فیزیک ۲ دانشجویان دانشکده مکانیک دانشگاه امیرکبیر. تحصن اساتید دانشگاه کردستان و قرائت. حرکت نمادین دانشجویان پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران. تجمع دانشجویان دانشکده ادبیات دانشگاه علامه. تجمع دانشجویان دانشکده معماری و شهرسازی (توحیدخانه) دانشگاه هنر أصفهان. نامه اعتراضیِ ۷۴ تن از اساتید دانشگاه چمران اهواز به رئیس این دانشگاه. تجمع دانشجویان دانشگاه هنر و معماری پارس. اعتصاب دانشجویان دانشگاه مدنی آذربایجان. حرکت نمادین قایقهای رنگی بر سر نیزه ها در کتابخانه مرکزی دانشگاه آزاد تهران واحد علوم تحقیقات. تحصن و حرکت نمادین به یاد کیان پیر فلک و شهدای راه آزادی در دانشگاه صنعتی شاهرود.
پنجشنبه ۳ آذر: اعتصاب دانشجویان رشته نمایش دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد تهران واحد سوهانک.
جمعه ۴ آذر: حرکت نمادین دانشجویان پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران. چهارمین روز تحصن و اعتصاب دانشجویان دانشکده فیزیک دانشگاه امیرکبیر.
«گروگانگیری» دکتر بهروز چمنآرا، استاد دانشگاه کردستان و شهروند دو تابعیتی دکتر بهروز چمن آرا اهل ایلام و از اساتید گروه زبان و ادبیات کُردی دانشگاه کُردستان و رئیس سابق پژوهشکده کُردستان شناسی ظهر روز جمعه ۴ آذر ۱۴۰۱ پس از بازگشت از جلسه ای که با دعوت حامد قادرزاده رئیس جدید دانشگاه کُردستان شرکت کرده بود، بازداشت شد. به دلیل دو تابعیتی بودن این استاد دانشگاه که شهروند ایرانی - آلمانی است، نیروهای امنیتی پروژه تکراری گروگان گیری و سناریوسازی امنیتی را برای او در پیش گرفته اند. لازم به ذکر است دکتر بهروز چمن آرا یکی از سخنرانان تجمع اول آذر ماه ۱۴۰۱ اساتید دانشگاه کُردستان در اعتراض به سرکوب و بازداشت مردم و دانشجویان است.
شنبه ۵ آذر: حرکت اعتراضی نمادین دانشجویان دانشکده زیست دانشگاه ملی (بهشتی) به یاد کیان پیرفلک و شهدای راه آزادی و دانشجویان زندانی بر روی برد بسیج دانشکده زیست دانشگاه ملی (بهشتی)، تحصن اعتراضی دانشجویان دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر در صحن ریاضی، تحصن اعتراضی دانشجویان دانشکده کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر در همبستگی با سایر دانشکده ها، همخوانی سرود «سوگند به خون همرهانم» توسط دانشجویان دانشکده نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به یاد همکلاسیهای دربندشان، تحصن اعتراضی در دانشکده های مهندسی شیمی و نفت و کامپیوتر دانشگاه شریف برای اعتراض به بازداشت دانشجویان به ویژه محمد مصطفایی، فاطمه ناصر رنجبر و رضا فتحی، تحصن و اعتصاب دانشجویان دانشکده فیزیک دانشگاه امیرکبیر و همخوانی «سرود زن»، اعتصاب غذا و تجمع دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان در اعتراض به مسمومیت غذایی جمع کثیری از دانشجویان این دانشگاه، دانشجویان معترض خواستار استعفای رئیس دانشگاه شدند. تجمع اعتراض دانشجویان دانشگاه علم و فرهنگ در همبستگی با مردم کردستان و محکومیت سرکوب شدید در این منطقه، تحصن اعتراضی جمعی از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت مقابل دانشکده مهندسی مواد و متالوژی این دانشگاه برای پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشتی، حرکت اعتراضی نمادین دانشجویان دانشکده ادبیات دانشگاه علامه در راستای روز منع خشونت علیه زنان، تحصن و اعتصاب جمعی از دانشجویان دانشکده صنایع دانشگاه صنعتی امیرکبیر با هم خوانی «سرود آزادی»، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه خوارزمی واحد تهران به سرکوب و بازداشت دانشجویان، تحصن اعتراضی دانشجویان دانشکده مهندسی مواد و متالوژی دانشگاه تهران به یاد دانشجویان بازداشتی این دانشگاه.
یکشنبه ۶ آذر: تحصن جمعی از دانشجویان دانشگاه شریف در لابی دانشکده های کامپیوتر و فیزیک به بازداشت و ممنوع الورودی دانشجویان و جو امنیتی دانشگاه، تحصن جمعی از دانشجویان دانشکده عمران و نقشه دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، تجمع دانشجویان و اساتید دانشگاه آزاد سنندج به بازداشتهای اخیر، اعتراض دانشجویان دانشگاه الزهرا به کیفیت بد غذایی ارائه شده توسط دانشگاه، حرکت تمادین اعتراضی دانشجویان دانشکده های فنی، ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه خوارزمی کرج به یاد کیان پیرفلک، تجمع اعتراضی دانشجویان ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی در همراهی از اعتزاضات مردمی، تحصن اعتراضی جمعی از دانشجویان دانشکده کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی به بازداشت دانشجویان، حرکت نمادین اعتراضی دانشجویان دانشکده شهرسازی دانشگاه تهران به یاد سرکوب خونین اعتراضات، حرکت نمادین اعتراضی دانشجویان دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک دانشگاه امیرکبیر به کشتار مردم در اعتراضات، تحصن اعتراضی سکوت دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری با همراهی اساتید این دانشگاه، تحصن دانشجویان دانشکده ادبیات دانشگاه تهران در اعتراض به اخراج دکتر حسین مصباحیان استاد گروه فلسفه.
دوشنبه ۷ آذر: تحصن اعتراضی دانشجویان دانشکده ریاضی دانشگاه بهشتی، تحصن اعتراضی دانشجویان دانشکده ادبیات و علوم انسانی بهشتی بهراه ۲۰ تن از اساتید به تعلیق و توبیخ اساتید دانشگاه محمد راغب، نگار ذیلابی، نیلوفر رضوی، اسلام ناظمی و برخوردهای انضباطی با دانشجویان، حرکت نمادین دانشجویان ادبیات کُردی دانشگاه کردستان در حمایت از دکتر بهروز چمنآرا، سومین روز تحصن جمعی از دانشجویان دانشگاه شریف در لابی دانشکده کامپیوتر با حضور تعدادی از استادان، تحصن سکوت دانشجویان و اساتید دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران در اعتراض به آییننامه انضباطی جدید وزارتین بهداشت و علوم، سرکوب گستردهِ دانشجویان و اساتید و همچنین محکومیت کشتار و بازداشت کودکان و نوجوانان، تجمع دانشجویان دانشگاه هنر تهران در پردیس باغ ملی در اعتراض به سرکوب مردم کردستان و دانشجویان، دانشجویان ادبیات دانشگاه علامه طی تجمعی خواستار آزادی رادبه کشاورز شدند که طی حکمی ظالمانه به شش سال حبس محکوم شده، تحصن اعتراضی دانشجویان دانشکده مکانیک دانشگاه تهران اعتصاب و تحصن جمعی از دانشجویان دانشکدگان فنی دانشگاه تهران در حمایت از دانشجویان بازداشتی این دانشگاه
سه شنبه ۸ آذر: حرکت اعتراضی نمادین در دانشکده زیست دانشگاه بهشتی با آویختن درناهای آزادی و دیوارنویسی، حرکت اعتراضی نمادین در دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران، حرکت اعتراضی نمادین در دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با آویختن قایقهای کاغذی با اسم و سن کودکان کشته شده.
چهارشنبه ۹ آذر: حرکت نمادین دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان به یاد کیان پیرفلک و شهدای راه آزادی. تحصن دانشجویان پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران در حمایت از اساتید تئاتر حمید پورآذری و سهیلا گلستانی، حرکت نمادین اعتراض در دانشکده زیست دانشگاه شهید بهشتی به سومدیریت در تمامی بخشها و سرکوب اعتراضات.
شنبه ۱۲ آذر: تجمع اعتراض دانشجویان دانشگاه خوارزمی واحد کرج نسبت به مسمومیت غذایی جمع کثیری از دانشجویان این دانشگاه، تحصن جمعی از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در اعتراض به امنیتی شدن دانشگاه و سرکوب دانشجویان، حرکت اعتراضی نمادین در دانشگاه آزاد تهران مرکز به یاد دانشجویان بازداشتی و کشتهشدگان راه آزادی و در مذمت دانشجویان حضور یافته در کلاسها علیرغم سرکوب فراگیر، اعتراض دانشجویان دانشگاه صنعتی اراک در پی مسمومیت غذایی شدید دانشجویان این دانشگاه، حرکت اعتراضی نمادین در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران به یاد آزادیخواهان دربند، حرکت نمادین اعتراضی در دانشکدهٔ فنی دانشگاه تهران برای ۱۶ آذر، حرکت نمادین اعتراضی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی وارستگان مشهد به یاد کیان پیرفلک، اجرای همخوانی اعتراضی تصانیف «سپیده» و «میهن ای میهن» به یاد کیان پیرفلک توسط جمعی از دانشجویان دانشکدگان هنرهای زیبا دانشگاه تهران، پرفرمنس اعتراضی در دانشکده هنر دامغان به یاد آسیب دیدگان و شهدای راه آزادی، پرفرمنس اعتراضی درخت آزادی توسط د انشجویان دانشکده هنر دامغان،
یکشنبه ۱۳ آذر: حرکت اعتراضی دانشجویان دانشکده ادبیات دانشگاه علامه در مقابله با تفکیک جنسیتی در سلف، تجمع اعتراضی و اعتصاب غذای دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و چیدن سرویس غذا از دم سلف تا جلوی ساختمان ریاست دانشگاه، اعتصاب غذای دانشجویان خوابگاه بهنام (شهدای دانشجو) دانشگاه تهران در اعتراض به کیفیت بد غذایی و مسمومیتهای گستردهِ دانشگاهی، حرکت نمادین اعتراضی جمعی از دانشجویان دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران.
دوشنبه ۱۴ آذر: اعتصاب دانشجویان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در اعتراض به سرکوب و بازداشت دانشجویان، حوض آب به رنگ خون؛ اعتراض نمادین دانشجویان دانشکده فنی مهندسی دانشگاه قم در اعتراض به سرکوب و بازداشت دانشجویان، تحصن دانشجویان دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت در اعتراض به سرکوب و بازداشت دانشجویان و همایون سلیمانی که از دانشجویان بازداشت شده این دانشکده است، دانشجویان دانشکده ادبیات دانشگاه علامه در اعتراض و مخالفت با تفکیک جنسیتی غذای خود را در حیاط دانشکده در شرایط جوی نامساعد در کنار هم میل کردند، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه شریعتی در سلف دانشگاه، تجمع اعتراضی و اعتصاب دانشجویان دانشگاه بهشتی علیرغم شرایط بد جوی نسبت به بازداشت و سرکوب دانشجویان، حمایت دانشجویان دانشگاه قم از اعتصابات سراسری و دانشجویان کشور، حمایت دانشجویان دانشگاه آزاد تهران شمال از اعتصابات سراسری و دانشجویان کشور، حمایت دانشجویان دانشکده فنی و دانشکده علوم دانشگاه تهران از اعتصابات سراسری دانشجویان کشور و پخش تراکت در کلاسها، حمایت از اعتصابات سراسری همچنین تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل در حمایت از کردستان و بلوچستان با شعارهای «اونی که بی طرفه مسلماً بی شرفه» و «کردستان زاهدان الگوی کل ایران»، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه کردستان در حمایت از اعتراضات سراسری، حمایت دانشگاه فنی دخترانه سنندج از اعتصابات سراسری و دانشجویان کشور.
سه شنبه ۱۵ آذر: حمایت دانشجویان دانشکده زبانها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران از اعتصابات سراسری و دانشجویان کشور و درخواست آزادی محمد صادق صاقی هم دانشکده ای خود، شعارنویسی دانشجویان خوابگاه دخترانه دانشگاه بوعلی سینا در حمایت از اعتصابات ۱۶ آذر، حمایت دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی از جنبش «زن، زندگی، آزادی» و روز ۱۶ آذر، روز دانشجو، حمایت دانشگاه فنی دخترانه سنندج از اعتصابات سراسری و دانشجویان کشور، دانشجویان دانشکده زبانها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران در حرکت اعتراضی نمادین تابلوی اعلانات بسیج دانشجویی را که با سواستفاده از عبارت «از خون جوانان وطن لاله دمیده» به چهلم حادثه شاهچراغ اشاره کرده بود، با نام شهدای خیزش ۱۴۰۱ و تلاشگران راه آزادی، مزین کردند، تجمع اعتراضی دانشجویان تعلیقی دانشگاه علامه برای ورود به دانشگاه و حمایت دانشجویان در داخل دانشگاه، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشکده برق دانشگاه خواجه نصیر، پرفورمنس اعتراضی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی تهران به بازداشت، سرکوب دانشجویان و شیوه نامه جدید انضباطی، پارچه نویسی اعتراضی جمعی از دانشجویان دانشگاه شریف به همراه پخش «سرود آزادی» در همکف ساختمان ابن سینای این دانشگاه، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه شریف به حضور زاکانی شهردار تهران در این دانشگاه، تجمع اعتراض جمعی از دانشجویان دانشگاه بهشتی (ملی سابق)، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه علامه با همخوانی «سرود زن» و سر دادن شعارهای علامه متحد خار چشم مستبد/ ملیکا قراگوزلو آزاد بایدگردد، تجمع جمعی از دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان مقابل آمفی تئاتر توحیدخانه در اعتراض به مراسم نمایشی گرامیداشت ۱۶ آذر با حضور صفار هرندی و مهران رجبی که به لغو برنامه مهران رجبی منجر شد، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران به برنامه بسیج این دانشکده، تحصن و تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه چمران اهواز به سرکوب و بازداشت دانشجویان و همبستگی با اعتراضات مردمی، تحصن و تجمع اعتراضی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی به بازداشت دانشجویان، اعتصاب دانشجویان دانشکده مهندسی شیمی و محیط زیست دانشگاه تهران و درخواست استعفای محمد مقیمی از ریاست دانشگاه تهران.
چهارشنبه ۱۶ آذر (روز دانشجو): اعتصاب کامل دانشگاه آزاد رشت به مناسبت روز دانشجو و حمایت از اعتصابات سراسری، اعتصاب دانشجویان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد تهران در اعتراض به بازداشت و سرکوب دانشجویان، اعتصاب دانشجویان دانشگاه سوره در اعتراض به بازداشت و سرکوب دانشجویان، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر مقابل دانشکده ریاضی، اعتصاب دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان در اعتراض به بازداشت و سرکوب دانشجویان، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه بهشتی (ملی)، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس در ۱۶ آذر، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد، تجمع دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در اعتراض به سرکوب و بازداشت دانشجویان با سر دادن شعار: دانشجوی آزاده راهت ادامه داره، تظاهرات دانشجویان معترض پلی تکنیک به سمت سر درب اصلی دانشگاه (درب حافظ) با شعار آزادی و «بسیجی بی غیرته قاتل این ملته»، تجمع اعتراضی در پردیس مرکزی دانشگاه تهران باوجود حمله پی در پی حراست، تجمع اعتراضی دانشجویان در دانشگاه علوم و تحقیقات با وجود برف و سرمای شدید مقابل ساختمان ابن سینا، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشکده زبان و ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی در اعتراض به سرکوب و بازداشت دانشجویان، اعتصاب دانشجویان دانشکده هنر و معماری و دانشکده فنی مهندسی دانشگاه گیلان در اعتراض به بازداشت و سرکوب دانشجویان، تحریم مراسم روز دانشجو در دانشگاه آزاد رشت. در این روز دانشجویان در مراسم نمایشی روز دانشجو که توسط دانشگاه آزاد رشت برگزار شد شرکت نکردند، اعتصاب دانشجویان دانشکده علوم ریاضی و کامپیوتر دانشگاه خوارزمی، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه هنر و معماری پارس، اعتصاب دانشجویان دانشگاه آزاد تهران مرکز واحد پونک، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر تهران، اعتصاب و تجمع دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل در اعتراض به سرکوب و بازداشت دانشجویان، اعتصاب دانشجویان دانشگاه آزاد تهران شمال در اعتراض به بازداشت و سرکوب دانشجویان، تجمع اعتراضی جمعی از دانشجویان دانشکده معماری و شهرسازی (توحیدخانه) دانشگاه هنر اصفهان، اعتصاب کامل دانشگاه خوراسگان اصفهان در دانشکده فنی و دانشکده معماری، اعتراض نمادین دانشجویان دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی تهران (ملی) به بازداشت و سرکوب دانشجویان، تجمع دانشجویان دانشگاه دامغان در اعتراض به سرکوب و بازداشت دانشجویان.
پنجشنبه ۱۷ آذر: حرکت اعتراضی نمادین در خوابگاه دخترانه بنت الهدی دانشگاه گیلان، اجرای نمایش اعتراضی توسط جمعی از دانشجویان تئاتر-تهران در حمایت از حمید پورآذری.
شنبه ۱۹ آذر: حرکت نمادین در راستای اعتراض به اعدام جوانان و مرگ مشکوک شهاب هاشمی دانشجوی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشکده ادبیات دانشگاه علامه، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای دخترانه سنندچ که با حمله نیروهای امنیتی همراه شد، راهپیمایی سکوت دانشجویان دانشگاه بهشتی از میدان اصلی دانشگاه تا مقابل دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی و در خاتمه به سمت کتابخانه مرکزی، تحصن و تجمع دانشجویان دانشکده زیست دانشگاه بهشتی در اعتراض به بازداشت و بیخبری از محمد امامی دانشجوی ورودی ۹۸ بیوتکنولوژی و دیگر دانشجویان در بند این دانشگاه، تجمع اعتراضی جمعی از دانشجویان دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه به اعدام محسن شکاری و مرگ مشکوک شهاب هاشمی، حرکت اعتراضی نمادین در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با آویزان کردن گیسوهای بریده شده به درخت، دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر به دلیل بازداشت گسترده دانشجویان این دانشگاه کلاسها را تا آزادی دانشجویان تحریم کردهاند، اجرای پرفورمنس اعتراضی و سرود «سوگند به خون همرهانم» توسط دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه در حمایت از دانشجویان دربند و در اعتراض به قتل عمد صورت گرفته شده شهاب هاشمی، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه علم و فرهنگ به اعدام محسن شکاری، شهاب الدین هاشمی، دانشجوی ساکن خوابگاه همت دانشگاه علامه طباطبایی و دانشجوی رشته حقوق، در عصر روز پنجشنبه ۱۷ آذر درحالی دیده شد که خود را به دار آویخته بود.
یکشنبه ۲۰ آذر: حرکت اعتراضی نمادین با آویختن طنابهای دار بر درختهای خشکیده در خوابگاه دانشگاه دامغان، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشکده ادبیات دانشگاه علامه به ممنوع الورودی دانشجویان تعلیقی در این تجمع جوکار (رئیس حراست) با یکی از دانشجویان برخورد فیزیکی داشت، برگزاری تجمع و ادای احترام به دانشجوی جانباخته دانشگاه صنعتی اصفهان حسین مرادی، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه علامه در پردیس مرکزی این دانشگاه، سرکوب و بازداشت بی رویه جوانان وطن در دانشکده حقوق دانشگاه بهشتی، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل در حمایت از دانشجویان تعلیقی و به احکام اعدام و سرکوب فراگیر، اعتصاب کامل دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر در اعتراض به بازداشت گسترده دانشجویان این دانشگاه، حرکت نمادین به احکام اعدام در دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی، تحصن دانشجویان دانشکده علوم ریاضی و کامپیوتر دانشگاه خوارزمی همراه با در دست داشتن کاغذهای سفید براساس ایده مبارزاتی مردم چین، اعتراض به احکام اعدام و اعتراض به سرکوب مردم و دستگیری دانشجویان طی سه ماه اخیر در دانشکده توحید خانه دانشگاه هنر اصفهان که با هم خوانی سرود و سر دادن شعارهایی همچون «کرد و بلوچ و آذری، آزادی و برابری» و «دانشجو بیدار است، حامی کردستان است»، همراه بود،
دوشنبه ۲۱ آذز: تحصن سکوت دانشجویان دانشکده ریاضی دانشگاه بهشتی در اعتراض به عدم پیگیری پرونده دانشجویان بازداشتی پارسا شجاعی، توحید شافی و محمد امامی از طرف دانشگاه. در این تجمع پس از تهدیدهای رئیس دانشکده جهت پایان تحصن، نیروهای حراست به تحصن سکوت دانشجویان یورش بردند، حرکت اعتراضی نمادین به احکام اعدام در دانشکده شهرسازی دانشگاه تهران، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشکده ادبیات علامه به تعلیق و ممنوع الورودی دانشجویان و هرگونه سرکوب از جانب ریاست و حراست و همچنین به اعدام و دستگیریهای اخیر، حرکت اعتراضی نمادین دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل با چسباندن عکس محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد در سراسر کلاسها و راه روها، حرکت اعتراض نمادین به احکام اعدام در ضلع جنوبی ساختمان ابن سینا دانشگاه شریف، حرکت نمادین اعتراضی دانشجویان دانشکده علوم مالی دانشگاه خوارزمی واحد تهران با شعارنویسی برای مجیدرضا رهنورد و محسن شکاری، تحصن اعتراضی و هم خوانی «سرود زندگی» در یکی از دانشکده های دانشگاه بهشتی برای توحید شافی، پارسا شجاعی و علیه اعدامها، حرکت نمادین اعتراضی با شعارنویسی توسط دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه بینالملل قزوین به احکام اعدام، آویختن طنابهای دار و شعارنویسی دانشجویان دانشگاه الزهرا در حرکت اعتراضی نمادین به اعدام محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد، حرکت نمادین اعتراضی در دانشکده ادبیات دانشگاه بهشتی با روشن کردن شمع به یاد محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد و به احکام اعدام، حرکت اعتراض نمادین به اعدام محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد در دانشکده معماری دانشگاه بهشتی، حرکت اعتراضی نمادین دانشجویان دانشکدهی هنرهای زیبا دانشگاه تهران در واکنش به دستگیری و بی خبری از محمد شباهتی فعال دانشجویی دانشکده علوم اجتماعی با شعار نویسی و نصب پوسترهای اعتراضی، محمد شباهتی در روز ۱۶ آذر با همکاری علنی رئیس دانشگاه (مقیمی) و معاون دانشجویی دانشگاه (وجهی) و حراست از داخل دانشگاه تهران به نیروهای امنیتی تحویل داده شد، حرکت اعتراضی نمادین در دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان با شعار نویسی. جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان با قراردادن گل و روشن کردن شمع مقابل دانشکده شیمی به یاد دانشجوی جانباخته، حسین مرادی که شب ۱۹ آذر در جریان آتش سوزی آزمایشگاه شیمی کشته شد، عزاداری کردند.
سه شنبه ۲۲ آذر: دیوارنویسی در دانشکده ادبیات دانشگاه بهشتی در اعتراض به احکام اعدام و تعلیق محمد راغب استاد این دانشکده، حرکت اعتراضی نمادین در دانشکده معماری دانشگاه بهشتی با آویختن طنابهای دار و شعارنویسی به احکام اعدام، حرکت اعتراضی نمادین در دانشگاه نوشیروانی بابل به اعدامهای ظالمانه، حرکت اعتراض نمادین در پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران به احکام اعدام و سرکوب فراگیر، حرکت اعتراضی نمادین بر روی برد بسیج دانشجویی دانشکده زبان و ادبیات خارجی دانشگاه تهران، حرکت نمادین اعتراضی شعارنویسی در دانشگاه فردوسی مشهد به احکام اعدام، حرکت اعتراض نمادین به سرکوب و اعدام در خوابگاه دخترانه دانشگاه دامغان، حرکت اعتراضی نمادین به یاد کشته شدگان راه آزادی در دانشکده مدیریت دانشگاه علامه، دیوار نویسی در محکومیت اعدام معترضان در پردیس فنی مهندسی دانشگاه بهشتی، دیوار نویسی اعتراضی در دانشگاه فرهنگیان، پردیس شهیدباهنر تهران، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه سوره به احکام اعدام باوجود جو امنیتی و ضبط کارت و گوشی تعدادی از دانشجویان، حرکت اعتراض نمادین به احکام اعدام در دانشکده حقوق دانشگاه بهشتی، تجمع سکوت و پرفرمنس اعتراضی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در اعتراض به احکام اعدام، حرکت نمادین اعتراضی با آویختن طناب دار و چسباندن تراکت اعتراضی به احکام اعدام در دانشکده حفاظت و مرمت دانشگاه هنر أصفهان.
چهارشنبه ۲۳ آذر: حرکت اعتراضی نمادینِ دیوارنویسی در خوابگاه دانشجویان دانشگاه الزهرا، حرکات اعتراضی نمادین به یاد دانشجویان بازداشتی در خوابگاه پسرانه دانشگاه شریف، حرکت اعتراض نمادین به احکام ظالمانه اعدام در دانشگاه چمران اهواز، اجرای نمایش اعتراضی در محکومیت اعدام معترضان توسط جمعی دانشجویان دانشکده هنرهای تجسمی دانشگاه هنر أصفهان.
پنجشنبه ۲۴ آذر: حرکت نمادین اعتراضی در محکومیت احکام اعدام در دانشگاه هنر شیراز، دیوارنویسی در اعتراض به اعدامهای ظالمانه در خوابگاه علم الهدی دانشگاه چمران اهواز، حرکت اعتراض نمادین به احکام ظالمانه اعدام در خوابگاه دانشگاه یزد.
شنبه ۲۶ آذر: حرکت اعتراضی نمادین در دانشگاه ارومیه و شعارنویسی در هم نوایی با اعتراضات، دیوارنویسی علیه سکوت مقابل احکام اعدام مجیدرضا رهنورد و محسن شکاری در خوابگاه دانشگاه شریف.
یکشنبه ۲۷ آذر: حرکت اعتراضی نمادین در دانشگاه سوره و شعارنویسی: جابجایی این سطل آشغال، موجب اعدام شما میشود، شعارنویسی در محکومیت اعدام و همصدایی با اعتراضات مردمی در دانشگاه خوارزمی.
دوشنبه ۲۸ آذر: اعتصاب رزیدنتهای بیمارستان رسول اکرم و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران در اعتراض به معوقات حقوقی.
سه شنبه ۲۹ آذر: دومین روز اعتصاب رزیدنتها و اینترنهای بیمارستان رسول اکرم و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران در اعتراض به معوقات حقوقی، حرکت اعتراضی نمادین در محکومیت اعدام و هم صدایی با اعتراضات مردمی در دانشگاه کردستان، حرکت اعتراضی نمادین در دانشگاه گیلان با نصب پوسترهای اعتراضی به یاد کشتهشدگان راه آزادی،
حمله مجدد به خوابگاه دانشگاه نوشیروانی بابل حوالی ساعت ۱۱ شب سه شنبه ۲۹ آذر به بلوک سوم خوابگاه امینیان دانشگاه نوشیروانی بابل با سنگ حمله شد. طی این حمله که توسط افراد لباس شخصی صورت گرفت پنجره های راهرو این خوابگاه شکست. لازم به ذکر است این اولین حمله به خوابگاههای این دانشگاه نبوده است. پیش تر نیز چنین حمله هایی به خوابگاه ریحانه و امنیان صورت گرفته است.
چهارشنبه ۳۰ آذر: پرفورمنس اعتراضی دانشجویان دانشگاه دامغان در شب یلدای خونین.
بیانیه های استادان و دانشجویان در ماه آذر بیانیه های گوناگونی از جانب استادان و دانشجویان دانشگاههای سراسر ایران پوشش رسانه ای پیدا کرد که به خاطر کمبود فضای نشریه تنها نام و عنوان آنها را ردیف می کنیم. بیانیه دانشجویان خوابگاهی دانشگاه خواجه نصیر در اعتراض به وضعیت رفاهی و افزایش هفتاد درصدی اجاره بهای خوابگاه./ بیانیه دانشجویان دانشگاه هنر تبریز در اعتراض به سرکوب و بازداشت دانشجویان./ بیانیه دانشجویان دانشکده صنایع دانشگاه تهران./ بیانیه دانشجویان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران./ بیانیه دانش آموختگان دانشگاه علامه طباطبایی./ بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه گیلان در محکومیت سرکوبهای خشونت آمیز در کردستان و سرکوب دانشگاه،/ بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه چمران اهواز در رابطه با سرکوب خونین در ایذه، کردستان، زاهدان و دیگر شهرهای ایران و حجم گسترده بازداشت و ممنوع الورودی در دانشگاه/ بیانیه جمعی از دانشجویان و فعالان صنفی مستقل دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران./ بیانیه جمعی از دانشجویان دانشکده زبانها و ادبیات خارجه دانشگاه تهران در رابطه با تشدید و اعمال فشار بر دانشجویان و از سرگیری اعتصاب./ بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه هنر و درخواست لغو حکم تعلیق خوابگاه دانشجویان و حُکمهای ممنوع الورودی همچنین بازخواست از افراد حراست./بیانیه دانشجویان دانشگاه هنر تبریز در حمایت از اعتراضات مردمی و محکوم کردن بازداشت دانشجویان، اعتراض دانشکدهی ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی به تفکیک جنسیتی./ بیانیه دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس در حمایت از اعتراضات مردمی و محکومیت اقدامات امنیتی در فضای دانشگاه./ ۱۴۶ تن از اعضای هیات علمی دانشگاه گیلان در نامه ای به رئیس دانشگاه خواستار لغو احکام انضباطی علیه دانشجویان معترض شدند./ نامه جمعی از دانشجویان هنرهای تجسمی دانشگاه تهران خطاب به اساتید دانشگاه./ بیانیه جمعی از دانشجویان نوشیروانی بابل در تداوم اعتصابها./ بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران مبنی بر اعتصاب در روزهای ۱۲ تا ۱۶ آذر./ بیانیه اعتراضی جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کوردستان به شیوه نامه انضباطی./ بیانیه جمعی از دانشجویان دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران در محکومیت عادی سازی جو دانشگاه و تحریم جلسه./ بیانیه دانشجویان دانشگاه آزاد تهران شمال خطاب به اساتید دانشگاه./ بیانیه جمعی از دانشجویان دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی دانشگاه علامه./ بیانیه دانشجویان دانشگاه آزاد سنندج و دانشجویان دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران مبنی بر اعتصاب در روزهای ۱۴، ۱۵ و ۱۶ آذر./ بیانیه اعتصاب دانشجویان دانشگاههای مازندران و برگزاری مداوم تحصن و اعتصاب در صحن دانشگاه./ نامه سرگشاده ۶۲ تن از اساتید دانشگاه علم و صنعت خطاب به رئیس دانشگاه./ نامه جمعی از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران خطاب به اساتید./ بیانیه دانشجویان دانشگاه آزاد شهر قدس و دانشجویان دانشگاه هنر شیراز و اعلام اعتصاب در روزهای ۱۴، ۱۵ و ۱۶./ بیانیه مشترک دانشجویان آزادیخواه دانشگاه گیلان و دانشگاه آزاد رشت در تداوم اعتصابها و حمایت از اعتصابات ۱۴، ۱۵ و ۱۶ آذر./ بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و اعلام اعتصاب در روزهای ۱۴، ۱۵ و ۱۶./ بیانیه جمعی از دانشجویان دکتری علوم اجتماعی ایران به مناسبت ۱۶ آذر./ بیانیه شماره ۲ مجمع هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حمایت از دانشجویان./ بیانیه جمعی از دانشجویان علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی و اعلام اعتصاب سه روزه./ بیانیه مشترک دانشگاههای تهران در آستانه ۱۶ آذر./ بیانیه دانشجویان دانشگاه الزهرا به مناسبت روز دانشجو./ نامه سرگشاده آبتین بهرنگ (محمد غلامزاده) از زندان فشافویه، خطاب به دانشجویان سراسر کشور./ پیام امیرحسین مرادی و علی یونسی دانشجویان زندانی دانشگاه شریف از زندان اوین به مناسبت ۱۶ آذر./ بیانیه و اعلام استعفای دسته جمعی اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان آزادیخواه دانشگاه شهید بهشتی در روز دانشجو./ بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس به مناسبت ۱۶ آذر./ بیانیه جمعی از دانشجویان دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی خطاب به اساتید دانشکده و اعضای جامعه روان رشته ها./ بیانیه انجمن علمی علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد در راستای ربوده شدن امین درزی./ بیانیه کنشگران دانشگاه خواجه نصیر درباره فاجعه روز دانشجو در این دانشگاه./ بیانیه جمعی از شوراهای صنفی سراسر کشور در خصوص شیوه نامه انضباطی مصوب آبان ۱۴۰۱./ نامه ۹۰ تن از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران خطاب به ریاست این دانشگاه./ بیانیه جمعی از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در واکنش به همکاری مسئولان دانشگاه با نهادهای امنیتی./ بیانیه دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی./ بیانیه خانواده دانشجویان بازداشتی ۷ دانشگاه شهر تهران در اعتراض به روند ناتمام سرکوبگرانه./ نامه ۲۳۰ نفر از اساتید دانشگاه و پژوهشگران در دفاع از جایگاه آکادمیک دکتر حسین مصباحیان، استاد گروه فلسفه دانشگاه تهران./ بیانیه جمعی از دانشجویان دانشکده زبانها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران در پی افشای پیامهای خصوصی دانشجویان./ نامه جمعی از اساتید دانشگاه خواجهنصیر به ریاست دانشگاه جهت پیگیری آزادی دانشجویان./ نامه ۲۹۳ نفر از اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد خطاب به وزیر بهداشت درخصوص تجدید نظر در آییننامه جدید کمیته انضباطی./ درخواست ۸۰ استاد ایرانی دانشگاههای مختلف برای لغو احکام اعدام و تشکیل گروه حقیقت یاب./ بیانیه دانشجویان معماری دانشگاه تبریز درباره ادامه اعتصابات در حمایت از دانشجویان تعلیقی.
(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: صدای آمریکا، انتخاب، العربیه، کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور، تجارت نیوز، ایران اینترنشنال)
منبع: نبرد خلق شماره ۴۵۸، پنجشنبه اول دی ۱۴۰۱ - ۲۲ دسامبر ۲۰۲۲
|