دانشگاه در ماهی که گذشت ( آذر ۱۴۰۲)

کامران عالمی نژاد

 

بیانیه پایان اعتصاب دانشجویان دانشگاه بهشتی

در حمله غیرمنتظره نیروهای حراست که در روز دوشنبه ۲۹ آبان به داخل کلاس درس دانشکده روانشناسی و زمانی که استاد مشغول تدریس بود انجام شد در این میان، کارت دانشجویان دخترانی که مقنعه از سرشان افتاده بود نیز ضبط گردید. در پی این اقدام، دانشجویان این دانشگاه با صدور فراخوانی اقدام به تحریم کلاسها در روزهای سه شنبه و چهارشنبه کردند.

روز چهارشنبه ۱ آذر، دانشجویان دانشگاه بهشتی بیانیه ای در پایان این اقدام قرائت کردند. بخشهایی از این بیانیه را می خوانید:

... تشکیلات زنان گیلان سالها پیش در پیامی که به‌ مناسبت گردهمایی این تشکیلات منتشر کرد، کلیهِ بانوان را «مترقی، آزادیخواه و زحمتکش» خطاب کرده بود.

از همان نسلهای دور که زنان گیلان با روحانیون واپسگرا که ضد تحصیل زنان و مشارکت آزادانهِ آنان بودند، مبارزه می‌ کردند؛ ما یاد گرفتیم: «بیداری و سرافرازی ملت ایران بدون شرکت زنان در رستاخیز آزادیخواهانهِ کشور امکان‌پذیر نیست.»

... زمانی که حکومتِ تمامیت خواه به دشمنی با زنانگی می ‌پردازد، زنانِ آزادیخواه از عوامل تیره روز‌ی ‌شان پرده برمی‌ دارند و با زبانِ جدیدی که برای بدنهای بی‌ حجاب شان خلق کرده ‌اند؛ آن روز خفتبار را به یاد همهِ کسانی که جویای کسب علم هستند، می ‌اندازند. همان روزی که اشکهای شان فقط به دلیل نادیده گرفتن تنانگی و چند تار مو جاری شد: «آن روز خفتبارترین روز دانشکده روانشناسی بهشتی بود. قیافه بهت‌زده اساتیدمان و صدای گریهِ دانشجویان دختر هیچ ‌وقت از ذهنم پاک نخواهد شد.»

آن خاطرهِ تلخ‌ که برای همیشه در ذهنمان نقش می‌بندد، برای همه تکرار می‌ کنیم: «بدون اجازه استاد وارد کلاس شدند و کارتِ دانشجویی هرکسی که حجاب نداشت یا به‌ جای مقنعه شال داشت را ضبط کردند.»

ما همان روزی را به یادِ همه خواهیم آورد که دانشجویی با دستانِ مبارز اما خسته از ترس تعلیق و تبعید با سکوتش فریاد زد: «جای حراست در کلاس درس نیست.»

همراهیِ هم‌دوره ‌ایهایِ «شریف»‌مان با رنجِ همگانی زنان را با افتخار به یاد خواهیم آورد اما چیزی از تلخ بودن روایتها دربارهِ تنِ فرسوده شدهِ دانشگاه کم نمی ‌کند: «اتفاقی که در دانشگاه رخ داد، آژیری برای فرار از مرز بود.»

اعتصاب دانشجویان دانشگاه شریف

روز چهارشنبه یکم آذر، جمعی از دانشجویان دانشکده کامپیوتر دانشگاه شریف در حمایت از دانشجویان دانشگاه بهشتی در این دانشگاه، دست به اعتصاب و تحصن زدند.

سقوط آسانسور در خوابگاه کوی علوم پزشکی تهران

روز دوشنبه ۶ آذر، آسانسوری در محوطه کوی علوم پزشکی تهران از طبقه پنجم با ۵ نفر سرنشین سقوط کرد که خوشبختانه در بین طبقه یک و همکف متوقف گردید.

هرچند که این حادثه مصدومی نداشت؛ اما مستهلک شدن دانشگاهها به قیمت هزینه کردن بودجه برای نصب قدم به قدم دوربینهای مدار بسته در محوطه دانشگاهها، قطعا در آینده منجر به وقایع هولناک دیگری خواهد شد!

 

تجمع اعتراضی و اعتصاب کارکنان و اساتید دانشگاه آزاد ماهشهر!

روز سه‌شنبه ۷ آذر، اساتید و کارکنان دانشگاه در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و عدم تحقق مطالبات خود در محوطه این دانشگاه تجمع اعتراضی برگزار کردند.

مسمومیت شیمیایی دانشجویان در خوابگاه پسرانه دانشگاه اصفهان!

روز جمعه شب ۱۰ آذر، حدود ساعت دوازده نیمه شب در طبقه چهارم ضلع شرقی خوابگاه پسرانه مفتح در دانشگاه اصفهان، افرادی ناشناس اقدام به انتشار گازی سمی کردند که در نتیجه باعث ایجاد مشکل در سیستم تنفسی تعداد زیادی از دانشجویان گردیده است.

کارزار اعتراض به تعلیق دکتر آذین موحد

روز یکشنبه ۱۲ آذر، دانشجویان دانشکدگان هنرهای زیبای دانشگاه تهران اعتراض خود را نسبت به رأی کمیتهِ تخلّفات انضباطی دانشگاه، مبنی بر تعلیق خانم دکتر موحّد اعلام کردند و مصرّانه خواستارند که با واگذار کردن چنین تصمیماتی به افراد دلسوز و متخصّص، جانب عدالت و مصالح دانشگاه و کشور رعایت شود.

بیانیه‌ دانشجویان تعلیقی به مناسبت روز دانشجو

در بخشهایی از این بیانیه که در روز دوشنبه ۱۳ آذر منتشر گردید، آمده است:

در آستانهِ شانزدهم آذر در حالی به روز دانشجو نزدیک می ‌شویم که بسیاری از هم دانشگاهیهای ما یا با احکام ظالمانهِ کمیته‌ های بی ‌انضباط و ارجاع به شیوه ‌نامه ‌ای ضد‌‌ دانشجویی، از حق تحصیل محروم هستند و یا داخل دانشگاه فضای متشنجی را تجربه می‌ کنند.

بسیاری از اساتید دانشگاهها صرفاً به دلیل حمایت از جنبش دانشجویی و دفاع از حقوق اساسی دانشجویان با احکام ناروای اخراج، تعلیق، قطع حقوق یا عدم تمدید قرارداد رو به ‌رو شده ‌اند و در موارد متعددی، اساتیدی با کیفیت تدریس به مراتب پایین ‌تر، صرفاً به واسطه‌ وادادگی در برابر سرکوب دانشجویان‌ و همکاران خود یا حتی همراهی با دستگاه سرکوب، جایگزین شده‌ اند. این اما نخستین بار نیست که حاکمیت به منظور ارعاب و سرکوب پیشانی دانشگاه را هدف گرفته است.

حکمرانی جمهوری اسلامی که مشروعیت خود را بر مبنای خودکامگی تعریف کرده و به نیروهای قهری دلخوش کرده، همواره دانشگاه را که پایگاه پرسشگری و پس ‌زننده سرسپردگی در برابر وضع موجود بوده است، به چشم تهدید نگریسته و هم ‌اکنون با دور کردن دانشجویان از خانه دوم ‌‌شان بیش از پیش پایش را بر گلوی دانشجویان فشار می ‌دهد.

ما جمعی از دانشجویان تعلیقی ضمن آنکه اعتراض خود را نسبت به پایمال شدن حقوق اساسی‌ مان به‌ عنوان شهروند و دانشجو اعلام می ‌داریم، بار دیگر هشدار می ‌دهیم که:

حاکمیت با اعمال سرکوب افسارگسیخته و همه ‌جانبه‌ برای خاموش کردن هرگونه تلاش برای ایجاد تغییر و سلب امکان کُنشگَری، دانشجویان را به عنوان آینده‌ ایران به ورطه‌ نابودی خواهد کشاند. بدیهی است تبعات این ویرانی گریبانگیر مسیر توسعه جامعه از هرجهت خواهد شد تا آینده‌ ای به مراتب تاریک‌ تر از امروز پیش رویمان باشد.

بیانیه دانشجویان از  کل کشور به مناسبت ۱۶ آذر ۱۴۰۲

در بخش هایی از این بیانیه که در روز سه شنبه ۱۴ آذر منتشر شد، آمده است:

از یک سال گذشته یعنی از ۱۶ آذر قبلی که همراه بود با فراخوان سه روزه ۱۴، ۱۵، ۱۶ آذر، تا این روزها و همزمان با نزدیک شدن به ۱۶ آذر امسال، ما دانشجویان در سراسر کشور یکی از موثرترین جنبشهای مبارزاتی (جنبش دانشجویی) در تعیین سرنوشت ‌مان به دست خودمان را به پیش برده ‌ایم.

ما دانشجویان مبارز، پیشرو، انقلابی، رادیکال، مدافع برابری، سکولار و آزادیخواه؛ در عملکردمان نشان دادیم که یکی از فعال ‌ترین و متشکل ‌ترین بخشهای جامعه برابر جمهوری اسلامی و یکی از سرسخت ‌ترین بخشهای جامعه در مبارزه علیه این رژیم بوده و هستیم.

ما دانشجویان، انقلاب «زن، زندگی، آزادی» و تداوم آن در تمام شکلهای میدانی و سیاسی را زندگی کرده ‌ایم و دقیقا به همین دلیل است که جمهوری اسلامی از آغاز سال تحصیلی جاری، سنگین ‌ترین و سختگیرانه ‌ترین ادوات کنترل خود را روانه دانشگاهها کرده و تمام تلاشش را به کار گرفته تا دانشگاه را تبدیل به پادگان نظامی کند.

در شرایط کنونی، ۱۶ آذر در شرایطی فرا می رسد که ما موفق شدیم در جریان انقلاب «زن زندگی آزادی»، تا همین حالا هم ضربه ‌‌های مهلکی به جمهوری اسلامی وارد کنیم و به عنوان یکی از ملموس ‌ترین پیروزیها، خاکریز حجاب و تفکیک جنسیتی جمهوری اسلامی را مقتدرانه فتح کرده ‌ایم.

شانزده آذر امسال هم مانند سال گذشته و سالهای پیشتر، خواسته ‌های روشنی را نمایندگی می‌ کند؛ شبح برابری و آزادی و سایه عظیم انقلاب «زن زندگی آزادی» را بر فراز سراسر کشور به پرواز درآورده و می ‌گوید که ما چه می‌ خواهیم و چه نمی‌ خواهیم. این خواستنها و نخواستنها، چندین سال است که در دانشگاهها فریاد زده می ‌شود؛ این صدا، همان صدایی است که آینده کشورمان را تصویر می ‌کند.

ما اعلام می‌ کنیم که این روند نخ نمای سرکوب توسط حکومت در دانشگاهها برای متوقف کردن انقلاب «زن زندگی آزادی» و مهار فعالان دانشجو و حاکم کردن حجاب و تفکیک جنسیتی و نیروهای سرکوب، امنیتی، عقیدتی، نظامی و شبه‌ نظامی همچنان که تا الان موفق نبوده، در ادامه هم موفق نخواهد بود و ما دانشجویان آنرا در هم خواهیم کوبید.

نامه علی یونسی و امیرحسین مرادی از پشت دیوارهای اوین

علی یونسی و امیرحسین مرادی، دو دانشجوی دانشگاه شریف که چهارمین سال حبس را در زندان اوین سپری می‌کنند، روز چهارشنبه ۱۵ آذر، با انتشار نامه ‌ای به مناسبت روز دانشجو ضمن تاکید بر ضرورت تداوم قیام و پایان دادن به حکومت دیکتاتوری از هر شکل شاه و شیخ، عنوان کردند:

شانزدهم آذر ماه در شرایطی فرا می ‌رسد که جمهوری اسلامی از هراس قیامی دیگر قیامی که می تواند تا رسیدن به آزادی ادامه پیدا کند، از یک سو به اعدام و دستگیری گسترده اقدام کرده و از سوی دیگر به دنبال پراکندن گرد ناامیدی است تا شاید در این دوگانه ترس و یأس جامعه چند روزی بیشتر زنده بماند.

تلاشی تکراری که نه در ۷۸، نه در ۸۸ و نه در ۹۶ و ۹۸ نتوانست مانع قیام بعدی باشد و این بار نیز گریزی از قیام آتی نیست، قیامی که به زودی فرا می ‌رسد.

دانشجویان سال گذشته نشان دادند که بخش مهمی از قیام و تحولات پس از آن هستند. امروز نیز به عنوان یک قشر جوان و آگاه می ‌توانند پایان بخش تردیدها باشند.

تردیدهایی مثل «اینا برن کی بیاد» که بی پایه و بنیاد است. زیرا اصلا بنا نیست که «کسی» بیاید و بناست که حکومت دیکتاتوری در هر شکل آن چه شاه چه شیخ یک ‌بار برای همیشه پایان یابد و یک جمهوری واقعی و جمهوری دموکراتیک جایگزین آن شود.

همین پتانسیل و نقش تأثیرگذار دانشجویان است که مایه هراس حکومت شده و تیغ سرکوب را علیه دانشجویان و اساتید تیزتر کرده است.

شب در تلاش بیهوده، خورشید پنهان می‌کند

انجم ولی آوازه ‌خوان امید فردا می‌دهد

آتش بزن در قلب شب، گویی تویی کابوس شب

اهریمن تردید را از جان خود تبعید کن

 نامه‌ رضا شهابی از زندان اوین به مناسبت روز دانشجو

امسال روز دانشجو در حالی فرا رسیده که شاهد اخبار مکرر اعدام، به ویژه اعدام جوانان معترضی هستیم که باید در کلاس درس مشغول تحصیل باشند، اما به جایش جان خود را به جرم مطالبه‌ زندگی شایسته از دست دادند. این روزها نیروی سرکوب زنان در لوای جدید وارد میدان شده، و به رغم هوشیاری افکاری عمومی و مقاومت پراکنده، باز هم شاهد همان روال سرکوب علنی زنان در محیط ‌های عمومی و دانشگا‌ها هستیم.

روز دانشجو در حالی فرا رسیده که در این مدت، دانشگاه کانون انواع و اقسام سرکوب و جراحی و حذف و اخراج شده است. دانشجوی دهه هشتادی که باید با خیال آسوده و ذهنی کنجکاو به شناخت خود و محیط پیرامون بپردازد، در عوض به هر سو نگاه می ‌کند، با محرومیت و بحران معیشت، جنگ ‌افروزی و دیگرهراسی، و حکایت یکسان سرکوب، زورگویی و لگدمال کردن زندگی مواجه می ‌شود.

در یک سال گذشته حلقه ‌های پیوند میان مبارزات زنان، جوانان، اقلیتهای ملی و قومیتی، و مبارزه‌ کارگران اهمیت و ضرورت خود را دوچندان نشان داده، و در این میان دانشجویان، که عمدتا همان فرزندان کارگران هستند، نقش مهمی به عهده دارند. آنان می ‌توانند حلقه واسط بین دو شعار این سالیان باشند: نان کار آزادی/ زن زندگی آزادی.

بیانیه فعالان رنگین‌ کمانی به مناسبت روز دانشجو

جنبش رنگین ‌کمانی قاطعانه در کنار مبارزات دانشجویان ایستاده است!

دانشجویان و جنبش دانشجویی ایران در تمامی مبارزات جامعه طی سالیان متمادی برای دستیابی به آزادی و برابری و ریشه ‌کن کردن نظام ضدانسانی جمهوری اسلامی، همواره نقش برجسته و پیشرویی ایفا کرده‌ اند و به رغم سرکوب، دستگیری، محرومیت از تحصیل و بسیاری موارد دیگر، هیچگاه دست از مبارزه نشسته و بی ‌وقفه در کنار جامعه خود ایستاده و فریاد مبارزه با تبعیض، استبداد و استثمار را سر داده ‌اند.

البته سالی که گذشت از منظری دیگر هم یکی از درخشان ‌ترین فصلهای مبارزات دانشجویان بود که طی آن دانشجویان همجنسگرا، دوجنسگرا، ترنس و کوییر هم در جریان مبارزات دانشجویان نقشهای محوری ایفا نمودند. تحقق چنین امری تنها به این دلیل امکانپذیر بود که اعتراضات و اساسا فضای جنبش دانشجویی امروز جامعه ایران نه فقط رنگی زنانه به خود گرفته، بلکه هسته رادیکال این جنبش محو تمامی اشکال تبعیض بر اساس جنسیت و گرایش جنسی را امر ضروری خود می ‌بیند و از این جهت پذیرا و حامی افراد ال جی بی تی است. این خصیصه ‌ای است که در نوع خود بازتاب ‌دهنده فرهنگ انسانی، پذیرا و مدرن انقلاب زن زندگی آزادی است که خیز برداشته تا تمامی ساختارهای فرهنگی، فکری، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی حاکم را دگرگون ساخته و دنیایی بهتر را برای همه شهروندان، مستقل از تفاوتهای آنها به ارمغان آورد.

بشتاب رفیق! جهان کهنه پشت سر ماست...

روز پنجشنبه ۱۶ آذر، به مناسبت روز دانشجو، حرکت اعتراضی نمادین در دانشگاه علم و صنعت توسط جمعی از فعالان جنبش دانشجویی در مسیر مترو تا دانشگاه صورت گرفت.

بیانیه جمعی از دانشجویان دانشکده هنرهای زیبا

بخشهایی از بیانیه دانشجویان دانشکده هنرهای زیبا را می خوانید:

به یاد تمام دوستانمان که امروز دربند هستند و یا اخراج و تعلیق شده‌ اند

باری دیگر روز دانشجو فرا رسید. دوباره همان جشنهای همیشگی و تئاتر تکراری و توخالی که فقط پست بودن شما را نشان می ‌دهد. همان نمایش تکراری که به وسیله آن سعی دارید ظلم و ستمی که هر روزه به دانشجویان روا می ‌شود را پنهان کنید. گل و شیرینی که امروز به ما هدیه می‌ دهید تهدیدها و سرکوبهای همیشگی شما را جبران نمی ‌کند بلکه نمکی است که روی این زخم می ‌پاشید و صدای فریاد دردمندمان را نشنیده می‌ گیرید. این فریادی است که تا رسیدن به آزادی و برابری ادامه دارد.

روز دانشجو نه تنها تبریک ندارد بلکه نشانگر ظلم و ستم بی ‌وقفه شما نسبت به ماست. ما دانشجویانی که فریاد آزادی می‌ زدیم و می‌ خواستید فریادمان را در نطفه خفه کنید. با سنگدلی روزهایی که باید قشنگ ترین روزهای زندگی ‌مان باشند را تیره و تار کردید و انتظار دارید مقابل این همه ظلم و ستم سکوت کنیم و با لبخند روز دانشجو را به یکدیگر تبریک بگوییم . 

ما دانشجویان دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بر همه آن کسانی که فریاد دادخواهی می‌ زنند و مقابل بی‌حرمتیهایی که به مقام دانشجو وارد شده ایستادگی می کنند درود می فرستیم و از آنها می آموزیم. باشد که سالهای آینده در ایرانی بهتر و آزاد، این روز را در کنار هم جشن بگیریم و به شجاعت امروزمان افتخار کنیم. ما تا آن روز برای رسیدن به هدفمان متوقف نخواهیم شد و دست از مبارزه نخواهیم کشید.

زنده باد مبارزه زنان، دانشجویان، کارگران، معلمان و تمام گروههای ستمدیده که برای آزادی، مرزهای تعیین شده را به بازی و سخره گرفته ‌اند و از میان سنگلاخها، مقاومت و آزادگی را زیست می ‌کنند. چرا که تنها چیزی که از خود آزادی زیباتر است، ایستادن برای آن است.

به امید روزی که دانشگاه و دانشجو آزاد باشند.

پرونده‌سازی برای بیش از ۳۰ دانشجوی دانشکده علوم اجتماعی

پس از حمله فیزیکی و هتاکی دور از شأن رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، غلام رضا جمشیدیها به دانشجویان، که منتج به تجمع اعتراضی دانشجویان و در نهایت دخالت حراست و تعهد این نهاد به بررسی و جبران این رفتار ناپسند شد، در کمال تعجب پس از گذشت یک ماه علاوه براین که آقای جمشیدیها با هیچگونه بازخواستی مواجه نشد و برخلاف وعده حراست هیچگونه پذیرش مسئولیت و عذرخواهی از طرف ایشان بابت این رفتار ناشایست اتفاق نیوفتاد، در آستانه روز دانشجو، ۳۰ دانشجوی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با اتهام شرکت در تجمع اعتراضی مذکور به کمیته انضباطی احضار شدند.

 نصب و انتشار پوستر در دانشگاه الزهرا

روز یکشنبه ۱۹ آذر، دانشجویان دانشگاه الزهرا پوسترهایی در اعتراض به حکم سپیده رشنو و احکام تعلیق صادر شده برای باقی دانشجویان در محیط دانشگاه منتشر کردند.

سپیده رشنو دانشجوی کارشناسی رشته نقاشی دانشگاه الزهرا در مجموع به تحمل ۳ سال و ۱۱ ماه حبس قطعی محکوم شده است و در حال حاضر نیز پرونده ‌ای با اتهامی مربوط به حجاب برای او تشکیل شده و در جریان است.

 اخراج دکتر فاطمه رجایی ‌راد از دانشگاه بابل

روز چهارشنبه ۲۲ آذر، دکتر فاطمه رجایی ‌راد، متخصص جراحی فک و عضو هیات علمی دانشگاه بابل، در صفحه شخصی خود در اینستاگرام از اخراج قطعی‌ خود از این دانشگاه خبر داده است. وی در جریان مراسم تجلیل از پزشکان نمونه شهرستان آمل در اوایل آبان ماه امسال بدون حجاب اجباری برای دریافت لوح تقدیر عنوان «جراح نمونه» حضور یافت.

خبرگزاری فارس پس از این مراسم نوشت که فاطمه رجایی‌راد به دادستانی آمل احضار شده و حق ورود به دانشگاه علوم پزشکی و حضور در کلاس درس را ندارد.

فاطمه رجایی‌راد در یکی از استوری‌های اینستاگرامش پس از اعلام خبر اخراج از دانشگاه علوم پزشکی بابل نوشت: «رودخانه خروشان مسیرش را پیدا می ‌کند، حتی اگر مجبور شود از دل سنگهای سخت و نفوذ ناپذیر رد شود.» او پیشتر در اینستاگرام از تعطیلی مطب خود خبر داده بود.

همچنین سه تن از مدیران بهداشت و درمان شهرستان بابل نیز که در مراسم تجلیل از خانم رجایی راد حضور داشتند به دلیل «واکنش نشان ندادن به حضور بدون حجاب فاطمه رجایی ‌راد» برکنار شدند.

 تحصن و اعتراض دانشجویان دانشکده ریاضی دانشگاه بهشتی

صبح روز دوشنبه ۲۷ آذر، دانشجویان دانشکده ریاضی دانشگاه بهشتی به هنگام ورود به دانشکده ‌شان متوجه شدند تمام مبل و صندلیهای لابی این دانشکده توسط حراست دانشگاه جمع‌آوری شده و محلی برای نشستن دانشجویان در لابی دانشکده وجود ندارد! بعلاوه بوفه علوم (بوفه روبروی این دانشکده) نیز تعطیل شده است!

در ادامه، دانشجویان این دانشکده در اعتراض به این اقدام حراست، با تعطیلی کلاسهای خود، به تحصن و اعتراض شدید و ‌گسترده در محل لابی این دانشکده پرداختند، که نیروهای حراست به جهت مقابله با تحصن و اعتراض صنفی دانشجویان وارد دانشکده شدند و به نحو زننده و خشنی با دانشجویان متحصن، خاصه دختران، برخورد نمودند و آنان را پراکنده ساختند.

شایان ذکر و یادآوری است که بوفه دانشکده حقوق نیز حدود یک‌ سال پیش در عین نیاز مبرم دانشجویان، با تصمیم یک‌ طرفه دانشگاه و مخالفت شدید دانشجویان، برای همیشه تعطیل شد!

بازگشت متقلبان کنکور با حکم قضایی؛ رییس سازمان سنجش استعفا کرد

روز دوشنبه ۲۷ آذر دیوان عدالت اداری اعلام کرد که با بررسی پرونده ۳۵ داوطلب "شبهه‌ دار" کنکور دانشگاهها، این افراد می‌ توانند به کلاسهای دانشگاه بازگردند. این افراد کسانی هستند که پس از اعلام شبهه‌ دار بودن حدود هزار پذیرفته شده در کنکور ۱۴۰۱ در آزمون مجدد شرکت کرده و نمره قبولی نیاوردند اما با این حال اکنون با رأی دیوان عدالت اداری می‌توانند به تحصیل ادامه دهند.
این رأی بر اساس پاسخ به یک استفساریه صادر شده که کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پی شکایت برخی داوطلبان شبهه ‌دار سال ۱۴۰۰ منتشر کرد و بر اساس آن قانون رسیدگی به تخلفات شامل دانشجویان نمی‌شود. یعنی کسانی که با وجود شبهه ‌دار بودن نتیجه کنکور به دانشگاه رفته و سر کلاسها شرکت کرده ‌اند را دیگر نمی ‌توان از تحصیل محروم کرد حتی اگر تقلب شان محرز باشد چرا که این افراد دانشجو به حساب می ‌آیند و نه "داوطلب".

استدلال هم این است که این دانشجویان یک ترم یا بیشتر تحصیل کرده‌اند و ممنوعیت آنها باعث آثار روحی و روانی برای خودشان و خانواده‌هایشان می‌شود.

پس از اعلام رأی دیوان عدالت اداری برای ۳۵ داوطلب شبهه ‌دار، عبدالرسول پورعباس رییس سازمان سنجش آموزش کشور از سمت خود استعفا داد.

وی در استعفانامه خود به این موضوع اشاره کرده که «همه مشکوکین به تقلب که قبلا در هیاتهای بدوی و تجدیدنظر مستقر در سازمان و شعبات بدوی و تجدیدنظر دیوان به طور قطعی محکوم شده ‌اند» با رأی دیوان عدالت اداری می ‌توانند به دانشگاه بازگردند.
 

(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: تلگرام شورای صنفی دانشجویان کشور، تلگرام دانشجویان پیشرو، لگرام شورای صنفی دانشگاه زنجان، کانال صنفی مستقل دانشجویان بهشتی، دویچه وله فارسی، رادیو فردا، تلگرام دانشجویان متحد)

منبع: نبرد خلق شماره ۴۷۱، آدینه یکم دی ۱۴۰۲ – ۲۲ دسامبر ۲۰۲۳

 

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول