دانشگاه در ماهی که گذشت (دی ۹۷)

کامران عالمی نژاد

 

کشتار ده دانشجو در گردنه ای به اسم دانشگاه آزاد

طی ۴۰ سال حاکمیت ننگین حکومت جمهوری اسلامی، چپاول شهروندان همواره یکی از مهمترین ارکان و مقاصد این حکومت ضد بشری بوده؛ رژیمی که هیچ گونه مسوولیتی در قبال رفاه و سلامتی شهروندان کشور را نمی پذیرد، بلکه حتی اندیشه آن در مخیله مسوولان جنایتکار این رژیم جایی ندارد. از این میان دانشجویان دانشگاه آزاد هم همانند دیگر اقشار جامعه، سالهاست که با این بختک دست به گریبانند؛ موسسه ای با هزاران میلیارد تومان سرمایه و میلیاردها درآمد سالانه.

دانشگاه آزاد اسلامی در اردیبهشت ۱۳۶۱ به پیشنهاد هاشمی رفسنجانی و تایید و حمایت خمینی تاسیس شد. رفسنجانی بهعنوان رییس شورای موقت دانشگاه، عبدالله جاسبی را به عنوان ریاست موقت و علی خامنه ای، میرحسین موسوی، احمد خمینی، عبدالله جاسبی و خودش را به عنوان هیات مووسس دانشگاه آزاد منصوب کرد.

در همان سال، اولین آزمون ورودی با شرکت ۳۲ هزار داوطلب در ۹ شهر کشور برگزار گردید و حدود ۳ هزار نفر در رشته های راه و ساختمان، برق، مکانیک، فیزیک، ریاضی، شیمی، صنایع فلزی، نساجی و حسابداری پذیرفته شدند.

شاید در آن دوران هیچکس گمان نمی برد که روزی این موسسه تازه تاسیس به یکی از دهها کارتل ثروتمند کشور فرا روید و به یکی از پر مشاجره ترین مباحث و پرونده ها بین خودیها تبدیل گردد.

آمار دقیقی از دارایی و درآمد سالیانه، منصوبات و مستقلات این موسسه عظیم الجثه در دست نیست، به گفته قاسم جعفری، عضو کمیسیون آموزش مجلس ملاها در فروردین ۹۶، دانشگاه آزاد اسلامی بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه دارد. بر طبق آخرین گزارش ارایه شده از طرف موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تعداد ۱ میلیون و ۵۵۰ هزار و ۷۰ دانشجو در ۵۳۰ دانشگاه آزاد در کشور مشغول به تحصیل هستند. حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده رژیم از اسلام آباد غرب و رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، می گوید: "دانشگاه آزاد برای هر دانشجوی دکترا به صورت میانگین در هر ترم ۱۵ میلیون تومان، دانشجوی ارشد ۸ میلیون تومان و لیسانس ۲ میلیون تومان دریافت می کند."

همچنین فریدون رهنمای رودپشتی، معاون برنامه ریزی و اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی از درآمد سالیانه ۸ هزار میلیارد تومانی شهریه های این دانشگاه سخن می راند.

در دوره احمدی نژاد، گماشته ولی فقیه بر منصب ریاست جمهوری، اصولگرایان سعی بر این داشتند تا این خان نعمت را به اموال و داراییهای ولی فقیه ضمیمه کنند که به علت نفوذی که رفسنجانی در آن موقع داشت، موفق نشدند تا اینکه بالاخره، بعد از مرگ رفسنجانی این امکان به وجود آمد و علی خامنه ای در یکم بهمن ۱۳۹۵ با حکم حکومتی، علی اکبر ولایتی را به عنوان رییس هیات مووسس دانشگاه آزاد اسلامی منصوب کرد.

برای شناخت خصلت اختاپوسی این رژیم فاسد و از آن جمله مسوولان دانشگاه آزاد اسلامی نیاز به معرفی زیادی نیست؛ موسسه ای از زیر مجموعه های حکومت که به راحتی اموال و اراضی ملی و شخصی افراد را با زور و حیله گری تصاحب می کند.

محسن هاشمی رفسنجانی در زمانی که هنوز معاونت عمرانی دانشگاه آزاد بود، اعتراف کرد: "یکی از عمده ترین مشکلات حقوقی دانشگاه آزاد فاقد سند بودن نیمی از اراضی آن است که باید برنامه ویژه ای برای تعیین تکلیف این اراضی انجام شود."

برای حل این مشکل در بسیاری از موارد دست به سند سازی زده شده است. به عنوان نمونه می توان به ۵۰ میلیون متر مربع زمین در جیرفت، ۷۰ هکتار زمین در استان گیلان، ۱۰۰ هکتار زمین در استان تهران، ۴۰ هکتار زمین در شهرستان بابل و … اشاره کرد.

از دیگر تخلفات این موسسه افزوده بر زمین خواری و کوه خواری می توان به فروش سووالات آزمون دستیاری دانشگاه آزاد در سال ۸۳، کلاهبرداری ۴۰۰ میلیارد تومانی مسوولان دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۸۷، اختلافات فاحش در ترازنامه های مالی مصوب هیات امنای دانشگاه به مبلغ 3 هزار و 620 و 2 میلیارد تومان تنها در بازه زمانی ۵ سال، تخلفات چند میلیاردی در ساخت پروژه های عمرانی واحد تبریز، بندرعباس و واحد علوم و تحقیقات، ماجرای حساب ۱۸۸۸ بانک ملی شعبه زبرجد و پرداخت میلیونها پوند به حساب واحد آکسفورد در کشور انگلستان اشاره کرد.

از این شرح به وضوح می توان دریافت که دغدغه اصلی مسوولان دانشگاه آزاد اسلامی - همچون تمامی مسوولان رده بالای حکومت - آسایش و به وجود آوردن محیطی تحصیلی آرام و بدون درگیریهای روحی ـ روانی و از آن جمله، خوابگاه مناسب، تغذیه سالم، گرمایش و سرمایش محل اقامت، رفت و آمد و حداقل امکانات استاندارد یک دانشگاه برای دانشجویان نیست.

در اوایل دی واژگون شدن یک اتوبوس حامل دانشجویان در محوطه دانشگاه آزاد، واحد علوم و تحقیقات در تهران سبب جان باختن ۱۰ نفر و زخمی شدن بیش از ۲۸ نفر گردید.

به گفته مسافران اتوبوس، در لحظه بروز حادثه، دانشجویان فریاد می زدند "ترمز نمی گیره، اتوبوس ترمزش نمی گیره". این بار هم، مسوولان دانشگاه آزاد سراسیمه به میدان آمده و با اعلام این دروغ بزرگ که راننده اتوبوس در حین رانندگی سکته کرده و اتوبوس در نتیجه این اتفاق از مسیر خارج و واژگون شده ، کوشش کردند کوتاهی خود را به دوش دیگران و از جمله مردم عادی که تنها به عنوان کارمند یا کارگر مشغول به کار بوده اند انداخته و شانه از پاسخگویی خالی کنند.

مشت خالی مسوولان و سردمداران حکومتی برای مردم باز شده، آنها با پوست و استخوان خود این بی عدالتیها را لمس کرده و می بینند که این حکومت ظالم به جز وعده و سر کیسه کردن و گرفتن اندک سرمایه باقیمانده آنها هیچ قدمی در جهت رفاه و کرامت انسانی شهروندان بر نمی دارد.

تنها راه رهایی از چنگال این اختاپوس هزار پا نه قطع شاخکهای آن، بلکه بریدن سر آن است.

 

آمار دانشجویان کشور

بر اساس تازه ترین آمار موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی، توزیع دانشجویان در دو بخش دولتی و غیردولتی به این شرح است:

در بخش دولتی، 378 هزار و 8 دانشجو در مقطع کاردانی، یک میلیون و 174 هزار و 995 دانشجو در مقطع کارشناسی، 258 هزار و 169 دانشجو در کارشناسی ارشد، 71 هزار و 609 دانشجو دکتری حرفه ای و 86 هزار و 131 نفر در دکتری تخصصی مشغول به تحصیل هستند.

همچنین در بخش غیردولتی نیز 276 هزار و 433 نفر در مقطع کاردانی، 901 هزار و 366 نفر در کارشناسی، 398 هزار و 117 نفر در کارشناسی ارشد، 16 هزار و 340 نفر در دکتری حرفه ای و 54 هزار و 946 نفر در دکتری تخصصی در حال تحصیل هستند.

براساس این گزارش ، در مجموع سه میلیون و 616 هزار و 114 نفر دانشجو در سال تحصیلی 97-96 در کشور فعال هستند.

 

تجمع دانش آموزان زاهدانی و دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان

روز شنبه ۱ دی جمعی از دانش آموزان زاهدانی و دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان در اعتراض به وضعیت آموزشی استان و حادثه آتش سوزی دبستان اسوه حسنه در ۲۷ آذر ماه امسال اقدام به برگزاری تجمع کردند.

علت آتش سوزی، استفاده از چراغ نفتی برای گرم کردن یکی از کلاسهای درس بود.

با وجود آنکه استفاده از این چراغها و بخاریچکه ای به ظاهر ممنوع است، اما مدرسه از آن استفاده می کرد و بر اثر آتش سوزی چراغ نفتی و سرایت آتش به کلاس درس، ۴ دانش آموز دچار سوختگی شده و جان باختند.

 

تجمع اعتراضی دانشجویان رشته پرستاری در مقابل مجلس

شمار زیادی از دانشجویان و فارغ التحصیلان و گروه های پرستاری روز سه شنبه ۴ دی در مقابل مجلس ارتجاع تجمع کرده و نسبت به استخدام نشدن خود اعتراض کردند.

آنها بنرهایی در دست داشتند که بر برخی از آنها نوشته شده بود: "این تجمع حرفه ای و در دفاع از حق مسلم مردم است"، "بکارگیری تعداد مناسب پرستار سرمایه گذاری در سلامت مردم است"، "این تجمع صنفی نیست ، فریاد دفاع از حق مردم و برخورداری از مراقبت مناسب است".

 

جمع دانشجویان دانشگاه تهران مقابل معاونت دانشگاه

روز سه شنبه ۴ دی جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران مقابل دفتر معاونت دانشجویی این دانشگاه در اعتراض به کارشکنیهای این معاونت در راه تشکیل شورای صنفی در این دانشگاه و خوانش سلیقه ای از آیین نامه شوراهای صنفی تجمع کردند.

دانشجویان در این تجمع پلاکاردهایی در دست داشتند که بر تعدادی از آنها چنین نوشته شده بود: "شورای صنفی، صدای دانشجویان"، "خوانشهای سلیقه ای از آیین نامه محکوم است"، "برخورد امنیتی محکوم است"، "تشکل حق مسلم ماست"، "سنگ اندازی در تشکیل شوراها محکوم است"، "ما خواستار برگزاری انتخابات شورای صنفی برای تمامی واحدها هستیم"، "حد نصاب ۲۵ درصد جلوگیری از تشکیل شورا است"، "مشکل ما بی قانونی است".

 

تجمع دانشجویان دانشگاه ارومیه مقابل سلف مرکزی دانشگاه

روز چهارشنبه ۵ دی دانشجویان دانشگاه ارومیه در اعتراض به وضعیت تغذیه و سلف و بی توجهی به مشکلات صنفی دانشجویان، مقابل ساختمان سلف مرکزی دانشگاه تجمع کردند و به عنوان اعتراض سینیهای غذا را روی زمین چیدند.

 

تجمع دانشجویان بلاتکلیف دانشگاه آزاد مقابل مجلس

تعدادی از داوطلبان علوم پزشکی واحدهای مختلف دانشگاه آزاد که در پی کلاهبرداری صورت گرفته در پذیرش دانشجویان سال ۹۷ بلاتکلیف هستند، روز یکشنبه ۹ دی مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

تجمع کنندگان خواستار تعیین تکلیف وضعیت شان شدند و پلاکاردهایی با این مضمونها در دست داشتند: "مجلس شورای اسلامی، مسافران اتوبوس یازدهم مهر دانشگاه آزاد را از مرگ نجات دهید" و "دانشگاه آزاد باید به حق قانونی که ما را ثبت نام قطعی کرده، احترام گذارد".

 

تجمع دانشجویان واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد

بامداد روز شنبه 8 دی صدها تن از دانشجویان واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد به همراه خانوادههای خود و بستگان قربانیان حادثه واژگونی اتوبوس در پارکینگ این دانشگاه تجمع کرده و به خطاهای مدیریت دانشگاه آزاد اعتراض کردند.

دانشجویان خواستار نوسازی ناوگان اتوبوسرانی، استعفا و عذرخواهی رسمی سرپرست این واحد و رییس دانشگاه آزاد شدند. کسی از مدیران دانشگاه در جمع متعرضان حضور نیافت.

در این تجمع توماری نیز در اعتراض به مدیریت دانشگاه امضا شد. دانشجویان خواهان حضور رضا مسعودی، رئیس واحد علوم تحقیقات در جمع خود بوده و گفتند که از خون همدانشگاهیهای خود نخواهند گذشت.

دانشجویان این واحد دانشگاه آزاد در روز یکشنبه ۹ دی نیز تجمع اعتراضی برگزار کردند.

 

دانشجویان دانشگاه زنجان در اعتراض به شهریه های گزاف تجمع کردند

روز یکشنبه ۹ دی دانشجویان پردیس بین الملل دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در اعتراض به شهریه های گزافی که از دانشجویان دریافت می شود، تجمع کردند.

این دانشجویان پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: "حتما باید نگاه به دانشجو یک نگاه جدی، نگاهی عملیاتی و از همه مهمتر پیگیر و دلسوزانه باشد"، "اگر بودن ما به دانشگاه ضرر می رساند، خواهشا ما را به دانشگاه های دیگر منتقل کنید تا بتوانیم با هزینه کمتر و امکانات بیشتر تحصیل کنیم".

 

حمله نیروهای سرکوبگر به تجمع مقابل دانشگاه تهران

روز دوشنبه 10 دی در سالگرد تظاهرات سراسری مردم در دیماه ۱۳۹۶ و همزمان با اعتراض دانشجویان نسبت به جان باختن دردناک ۱۰ دانشجو در واقعه دلخراش واژگونی اتوبوس سرویس دانشجویان، دانشجویان و مردم در برابر دانشگاه تهران گردهم آمدند.

دانشجویان دانشگاه های مختلف در تهران از جمله دانشگاه تهران، امیرکبیر، صنعتی شریف و علم و صنعت در این تجمع شرکت داشتند.

حکومت در وحشت از برگزاری و گسترش گردهمایی، شمار زیادی از نیروهای سرکوب خود را به محل اعزام کرد، به طوریکه در سرتاسر خیابان کارگر شمالی و میدان انقلاب نیروهای وزارت اطلاعات و لباس شخصیها مستقر شده بودند. همچنین انبوه نیروهای انتظامی و امنیتی در مقابل درب اصلی دانشگاه تهران مستقر شده و حکومت نظامی اعلام نشده ای را برقرار کرده بودند. نیروهای حکومتی با پرتاب گاز اشک آور به تجمع کنندگان حمله بردند و ده ها تن از دانشجویان و مردمی که به آنها پیوستهبودند، مورد ضرب و شتم وحشیانه ماموران قرار گرفتند.

مردم و دانشجویان شعار می دادند: "مرگ بر دیکتاتور"، "مرگ بر جمهوری آخوندی"، "نترسید نترسید، ما همه با هم هستیم"، "بی شرف بی شرف".

همزمان با اوجگیری شعارها نیروهای سرکوبگر درصدد بر آمدند که یک خانم را دستگیر کنند اما با شعارها و دخالت تجمع کنندگان به ویژه زنان عقب نشینی کردند.

 

اعتراض دانشجویان به ایجاد مراکز آموزشی علوم پزشکی خصوصی

شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه/ دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور و شورای صنفی دانشجویان ۵۴ دانشگاه علوم پزشکی با صدور بیانیه ای به تصمیم دولت مبنی بر ایجاد مراکز آموزشی علوم پزشکی خصوصی اعتراض کردند.

این تشکلهای دانشجویی نوشتند: "در حالیکه وزیر بهداشت چندی پیش به انتقاد شدید از ایجاد بی رویه دانشگاه در کشور پرداخته بود و نیز با توجه به شرایط کنونی دانشگاه های علوم پزشکی و کمبود امکانات شدید به گونه ای که وزارت بهداشت حتی توانایی تامین اعضای هیات علمی و بیمارستان و فضای آموزشی و ایجاد شغل مناسب برای دانشجویان بخش دولتی را هم دارا نیست، این تصمیم موجب نگرانی شدید جامعه علوم پزشکی کشور شده است."

دانشجویان طرح خصوص سازی علوم پزشکی را موجب کاهش سطح آموزش دانستند که باعث ضربه به سطح علمی فارغ التحصیلان این رشته ها، از بین رفتن بازار کار و در پی آن اثرات مخرب فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی می شود. آنها همچنین تاکید کردند که طرح مزبور مانع ورود دانش آموزان بااستعداد ولی محروم از تمکن مالی به دانشگاه های علوم پزشکی دولتی کشور خواهد شد.

آنها تاکید کرده اند مخالف اجرای چنین طرحهایی هستند و پیگیر ابطال آن بدون هیچ قید و شرطی خواهند بود.

 

دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری تجمع اعتراضی کردند

دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری روز شنبه ۱۵ دی در اعتراض به عملکردهای معاونت دانشجویی زیر باران شدید دست به تجمع در مقابل غذاخوری مرکزی این دانشگاه زدند.

آنها به بی کیفیتی و گرانی غذاها اعتراض داشتند، خواهان پاسخگویی مسوولان دانشگاه شدند.

 

تحصن دانشجویان شیرازی در اعتراض به مرگ یک زن کارتن خواب

عده ای از دانشجویان دانشگاه شیراز سه شنبه شب ۱۸دی در اعتراض به مرگ یک زن کارتن خواب که جمعه شب ۱۴ دیماه در شیراز از سرما درگذشت، تجمع کردند.

دانشجویان در مقابل ساختمان شورای شهر جمع شده و اعلام کردند تا حل مشکل بی خانمانی کارتن خوابها در سرما می خوابند.

حسن همتی، مسوول روابط عمومی اورژانس فارس، در باره مرگ این زن گفت: "ساعت ۶ صبح روز یکشنبه ۹ دی ماه با اعلام گزارشی به سامانه ۱۱۵ اورژانس مبنی بر بیهوشی یک خانم در بازارچه فیل و جنب هتل پرهامی (دروازه سعدی شیراز) بلافاصله امدادگران به محل حادثه اعزام شدند. متاسفانه با رسیدن تکنسینهای اورژانس این خانم فوت شده بود.

به گفته علیرضا خلیلی، مسوول روابط عمومی پزشکی قانونی فارس، کارتن خواب فوت شده "فریبا" نام داشته و ۵۰ سال سن داشته است.

گفتنی است که کارتن خوابی در سطح کلان شهرهای ایران تبدیل به روال شده است و فقرا و تنگدستان بدون داشتن سرپناهی در خیابانها آواره هستند.

 

وضعیت نامناسب بودجه صندوق رفاه دانشجویان علوم پزشکی در لایحه

دکتر محمدرضا فراهانی درباره وضعیت بودجه صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در لایحه بودجه ۹۸ گفت: "در حالی که بودجه عمومی صندوق رفاه وزارت علوم ۱۰درصد افزایش داشته، اما بودجه صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت هیچ افزایشی نداشته است."

وی افزود: "با توجه به اینکه از گذشته فاصله زیادی میان بودجه این دو صندوق وجود داشت، با وضعیت بودجه فعلی نه تنها این فاصله اصلاح نشد، بلکه فاصله بیشتر هم شد."

فراهانی تاکید کرد: "این مساله موجب می شود که این صندوق بودجه مناسبی برای مسائل رفاهی نداشته باشد."

 

اخراج دانشجویان بهایی ادامه دارد

بدیع صفاجو، شهروند بهایی ساکن کرج و دانشجوی ترم هفت مهندسی شیمی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد، به دلیل بهایی بودن از این دانشگاه اخراج و از ادامه تحصیل محروم شد. او در سال ۹۴ نیز با وجود داشتن رتبه هزار و ۹۰۰ ریاضی فیزیک از تحصیل در دانشگاه دولتی محروم شده بود.

در اواسط ماه (دی) نیز یک دانشجوی بهایی به نام سما نظیفی در واحد شهریار دانشگاه آزاد و سر جلسه امتحان اخراج و از ادامه تحصیل محروم شد.

بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، بهاییان علاوه بر محرومیت از اشتغال در اماکن دولتی، از تحصیلات دانشگاهی نیز محروم هستند. در سال جاری تحصیلی دستکم ۵۸ نفر از دانشجویان بهایی پس از کنکور سراسری از ادامه تحصیل منع شدند. حداقل ۱۱ دانشجوی بهایی هم در مقاطع مختلف از دانشگاه ها اخراج شده اند.

 

حمایت شوراهای صنفی دانشجویان کشور از افشاگری اسماعیل بخشی

شوراهای صنفی دانشجویان سراسر کشور با انتشار اطلاعیه ای حمایت خود را از افشاگری اسماعیل بخشی پیرامون شکنجه خود در دوران بازداشت اعلام داشتند.

آنها با اشاره به شکنجه به عنوان یک رویه در سیستم جمهوری اسلامی نوشته اند: "بازداشتهای بدون حکم دستگیری، ضربو شتم هنگام بازداشت، انفرادیهای طولانی مدت، بازجویی با چشمان بسته و انواع تهدید و ارعاب و ضرب و شتم در دوران بازجویی از جمله مصادیق شکنجه و موارد غیرقانونی ای بود که در بازداشت برخی فعالین صنفی - دانشجویی نیز اتفاق افتاد و اکنون به میانجی نامهاسماعیل بخشی برخی از آنان همچون رویا صغیری و سپیده قلیان به افشای آن پرداخته اند."

آنها تاکید کرده اند: "بارها شعار دادیم و بر آن هستیم که "فرزند کارگرانیم، کنارشان می‏ مانیم" و امروز ما خود به عنوان زخم ‏خوردگان "شکنجه" و "زندان" به خاطر فریاد "برابری و آزادی"، اسماعیل بخشی را همسنگری می‏ دانیم که لحظه ای تنهایش نخواهیم گذاشت همچنان که کارگران "هفت‏ تپه" و "فولاد" را تنها نگذاشتیم."

 

اتوبوس دانشجویان فنی مهندسی بوئین زهرا از جاده خارج شد

اتوبوسی که حامل دانشجویان فنی مهندسی بوئین زهرا بود، در جاده بوئین زهرا - گلشهر از جاده خارج شد.

در این حادثه یک دانشجوی دختر مصدوم شده است. به گفته دانشجویان این اتوبوس پیش از این هم چند بار به علت نقص فنی در حاشیه جاده متوقف شد. یکی از سرنشینان در این رابطه گفت: "اتوبوس یکبار ساعت ۸ شب خراب شد و دانشجویان را پیاده کرده بود."

 

تجمع دانشجویان علوم پزشکی شیراز

روز شنبه ۲۲ دی، جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در اعتراض به ابلاغ آیین نامه ایجاد مراکز آموزشی خصوصی مقابل ساختمان مرکزی دانشگاه تجمع کردند.

دانشجویان این دانشگاه با در دست داشتن پلاکاردهایی خواستار رسیدگی به مصوبه وزارت بهداشت، درمان شدند.

 

اعتراض داوطلبان علوم پزشکی دانشگاه آزاد برای چندمین بار

روز یکشنبه ۳۰ دی جمعی از داوطلبان علوم پزشکی دانشگاه آزاد در اعتراض به بلاتکلیفی تحصیلی خود، مقابل ساختمان مجلس اقدام به برگزاری تجمع کردند. در حالی که مسوولان دانشگاه آزاد بارها از حل مشکل تحصیلی داوطلبان علوم پزشکی این دانشگاه سخن گفته اند، اما داوطلبان این دانشگاه در ۴ ماه گذشته به طور مکرر مقابل ساختمان سازمان مرکزی، نهاد ریاست جمهوری و شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی تجمعات اعتراضی برپا کرده اند.

دانشگاه آزاد در ۲۳ مهرماه سال جاری ثبت نام ۴ هزار و ۲۶۹ نفر از داوطلبان ذخیره را پس از اخذ شهریه لغو کرد که این امر اعتراض برخی داوطلبان و خانواده های آنها را در پی داشت.

 

 (منابع: هرانا، دانشجو آنلاین، تبسم مهر، سلامت نیوز، فارس، ایرنا، ایسنا، دویچه وله ، خبرنامه دانشجویان ایران، ایران کارگر، خانه ملت، ایلنا، انصاف نیوز، کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، مهر، کانال تلگرام سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، آنا، ایسکانیوز )

 

منبع: نبردخلق شماره ۴۰۷، یکشنبه اول بهمن ۱۳۹۷ - ۲۱ ژانویه ۲۰۱۹

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول